USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Schneider Electric, Corporate Knights'ın sürdürülebilir şirketler listesinde liderliğe yükseldi

Schneider Electric Başkanı ve CEO'su Jean-Pascal Tricoire: "Müşteri, çalışan, iş ortağı ve yatırımcılar şu anda çevresel, sosyal ve yönetişimsel konularıyla hiçbir zaman olmadığı kadar ilgili"

Schneider Electric, Corporate Knights'ın sürdürülebilir şirketler listesinde liderliğe yükseldi
02-02-2021 15:02
Google News

Schneider Electric, kurumsal sürdürülebilirlik performansına göre listeler ve mali ürün sıralamaları oluşturan Kanadalı medya ve araştırma şirketi Corporate Knights tarafından hazırlanan "Dünyanın en sürdürülebilir şirketleri Global 100 listesinde" birinci sıraya yükseldi.

Şirket açıklamasına göre, geçen yıl 29. sırada yer alan Schneider Electric, 2021 itibarıyla listede liderliğe yükselirken, şirketin çevresel, sosyal ve yönetişimsel konularında erken dönemdeki taahhütlerine bağlı kalması kurum dışından da takdir görüyor. Bu durum aynı zamanda şirketin, enerji verimliliği ve sürdürülebilirliğe destek olan dijital çözümlerin "lider" tedarikçisine dönüştüğünü gösteriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jean-Pascal Tricoire, stratejilerinin temelinin, sürdürülebilir bir işletme ve şirket olmak olduğunu belirtti.

Tricoire, "Müşteri, çalışan, iş ortağı ve yatırımcılar şu anda çevresel, sosyal ve yönetişimsel konularıyla hiçbir zaman olmadığı kadar ilgili. Bu konularla uzun süredir ilgilenen Schneider Electric, müşterileri ve iş ortakları için çıtayı yükseltiyor. 2005 yılında ilk sürdürülebilirlik barometresini oluşturduğumuzda bu konularda ilk taahhüt verenler arasındaydık. Ancak bu taahhütler tek seferlik olamazdı ve biz de bunları 3 yılda bir geliştirdik.

Şirketler, hükümetler ve bireyler de dahil olmak üzere herkes dünyayı daha yeşil ve daha katılımcı hale getirmeye katkıda bulunabilir. Yeni taahhütlerimiz bu katkı için atacağımız yeni adımları tanımlıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi