USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Savcı bin yıla kadar hapis cezası istedi, mahkeme heyeti beraat verdi

İzmir merkezli olarak 2009 yılında, Karantina 1 ve Karantina 2 operasyonları ile gözaltına alınan, haklarında “Örgüt yöneticisi olma”, “İhaleye fesat karıştırma”, “Rüşvet verme”, “Rüşvet alma”, “Edimin ifasına fesat karıştırma” suçlamalarıyla bin yıla ka

Savcı bin yıla kadar hapis cezası istedi, mahkeme heyeti beraat verdi
15-04-2019 13:27
Google News

Karantina 1 ve Karantina 2 operasyonları kapsamında yapılan yaklaşık 10 yıllık yargılama sonrası, son duruşması İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, duruşma savcısı verdiği mütalaa ile sanıklara ayrı ayrı, “Örgüt yöneticisi olmak”, “İhaleye fesat karıştırma”, “Rüşvet verme”, “Rüşvet alma”, “Edimin ifasına fesat karıştırma” suçlarından 1000 yıla kadar cezalandırmalarını talep etti.
Savcının esasa yönelik mütalaasını mahkeme heyetine sunmasının ardından sanık ve sanık avukatları son savunmalarını yaptı.

Mahkeme heyeti, sanıkların ayrı ayrı, farklı suçlardan cezalandırılmasına karar verilmesi istemiyle kamu davası açılmış ise de sanıklara yüklenen suçların yasal unsurları oluşmadığı ve sanıkların bu suçları işlediği sabit olmadığı gerekçeleriyle, tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ