USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Saray tatlısı pişmaniyeye ramazan rağbeti

Osmanlı döneminde İzmit'te üretilen, hafifliği, doğallığı ve sindirim kolaylığıyla alternatif lezzet sunan "saray tatlısı" pişmaniyenin üreticileri, ramazanda artan talebi karşılamak için yoğun mesai harcıyor. - Anadolu Ajansı

Saray tatlısı pişmaniyeye ramazan rağbeti
02-06-2017 15:12
Google News

KOCAELİ-Şengül Oymak

Kocaeli'de 100'den fazla çeşitte üretilen ve diğer tatlı çeşitleri karşısında alternatif lezzet olarak piyasada rağbet gören pişmaniye, ramazanda sofraları süslemesinin yanı sıra festivallerde hediyelik tatlı olarak da tercih ediliyor.

İzmit Pişmaniyesini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her kentin bir sembolü bulunduğunu, "İzmit" denilince de akla pişmaniyenin geldiğini söyledi.

Pişmaniyenin Osmanlı döneminde İzmit'te üretilen "saray tatlısı" olduğunu anımsatan Şahin, "Biz herkese ramazan ayında şunu tavsiye ediyoruz: Asıl kendi örf ve adetimiz, mükemmel bir tatlı olan pişmaniyeyi sofralarınızdan eksik etmeyin, misafirlerinize ikramda da eksik etmeyin. En azından pişmaniye tatmamış olanlara da ramazanın bereketinden faydalanıp pişmaniyeyi tatmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

"Bir kez tadına bakıldı mı pişmaniyenin bağımlılık yapacağına inanıyoruz." ifadelerini kullanan Şahin, ramazanın pişmaniye satışı açısından da bereketli bir ay olduğuna işaret etti.

Şahin, şunları dile getirdi:

"Ramazanda 11 ayın toplam cirosunun yüzde 50'sini bir ayda yapıyoruz. Böyle bereketli bir ay oluyor. Çok yoğun oluyor. Sadece İzmit değil, diğer illerdeki ramazan festivallerine de ekipler gönderiyoruz. Şu an 4-5 ekibimiz, çeşitli illerde pişmaniye tanıtımı yapıyor. Gerçekten çok talep var. Bir ekibimiz Manisa'da, bir ekibimiz Bursa'da, bir ekibimiz Gemlik'te, bir ekibimiz İstanbul'da. Öte yandan, bu ay Rusya'dan da davet aldık ama ramazan yoğunluğu nedeniyle gidemiyoruz. Farklı kentlerde düzenlenen festivallerde pişmaniyenin çekimini canlı gösteriyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ