USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup iş birliği 10. yılını kutluyor

Sanofi Pasteur Türkiye'nin aşı alanında Türkiye'de gerçekleştirilen "ilk teknoloji transferi" olma özelliğini taşıyan Birgi Mefar Grup iş birliği 10. yılını kutluyor.

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup iş birliği 10. yılını kutluyor
08-04-2021 19:21
Google News

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup arasındaki teknoloji transferinin yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda verilen bilgiye göre, Sanofi Pasteur'ün hayata geçirdiği bu teknoloji transferi sayesinde 2011 yılından bu yana 60 milyon dozun üzerinde aşı üretimi Türkiye'de gerçekleştirildi ve 22 milyon çocuk, bu aşılarla hastalıklara karşı korundu.

Sanofi Pasteur Türkiye Levant ve İran Genel Müdürü Karine Labaky, toplantıda yaptığı konuşmada, "Birgi Mefar Grup'a yaptığımız teknoloji transferi ile 10 yılı aşkın süredir başarıyla sürdürülen iş birliğimiz, Ar-Ge'den istihdama, üretimden teknoloji transferine birçok alanda ülkemize katkı sağlamaktadır." dedi.

Türkiye'nin sağlıklı geleceğine yatırım yapma hedefiyle çalışmalara tüm gücüyle devam ettiklerini aktaran Labaky, şunları kaydetti:

"Sanofi Pasteur, Türkiye'de aşı üretimine yatırım yapan ilk şirkettir ve Türkiye, bu tür teknoloji transferine sahip ilk Sanofi ülkesidir. Sanofi Pasteur ve Birgi Mefar Grup iş birliği ile 10 yılda 63 milyon doz aşının üretimini Türkiye'de gerçekleştirmiş olmanın gururunu paylaşıyoruz. Halk sağlığına katkıda bulunmak, Sanofi Pasteur'ün bir numaralı önceliği. Birgi Mefar Grup ile değerli iş birliğimizin 10. yıl dönümünü bu yıl Aşılama Haftası öncesinde kutlamayı istedik. Aşı ile önlenebilir bir hastalıktan kimsenin zarar görmediği ya da ölmediği bir dünya yaratmak amacıyla çalışıyoruz. 100 yılı aşkın süredir bu amaca tutkuyla bağlıyız. Bu adanmışlığın sonucu olarak dünya çapında günde 2,5 milyon dozdan fazla aşı üretiyoruz."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ