USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Şanlıurfalı fırıncılar, kadınları mutfağa sokmuyor

Yemek kültürüyle adından söz ettiren Şanlıurfa'da tepsi yemeklerinden dolmaya, lahmacundan sulu ev yemeklerine kadar birçok lezzet mahallelerdeki taş fırınlarda pişirilip sofralara ulaşıyor. - Anadolu Ajansı

Şanlıurfalı fırıncılar, kadınları mutfağa sokmuyor
15-06-2017 17:02
Google News

ŞANLIURFA - HALİL FİDAN

Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Şanlıurfa'da, tepsi yemeklerinden dolmaya, lahmacundan sulu ev yemeklerine kadar birçok lezzet, mahallelerdeki taş fırınlarda ücretsiz pişirilip sofralara ulaşıyor.

Hazreti İbrahim'in yaşadığı yer olarak rivayet edilen ve "Halil İbrahim sofrası ve bereketi" ile özdeşleşen Şanlıurfa, damak tadını önemseyenlerin hem gözüne hem de midesine hitap ediyor.

Kentte etli, bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler mutfak kültürünün temelini oluştururken, birbirinden lezzetli yemekler neredeyse her sokakta bulunan taş fırınlarda pişiriliyor.

Yemekleri ve zengin mutfağıyla ramazan ayının dolu dolu yaşandığı kentte, iftar saatine doğru kebaptan lahmacuna, pilav, nohut, kuru fasulye gibi ev yemeklerinden kek, dolma ve güvece kadar birçok lezzet taş fırınlarda ücretsiz piştikten sonra sofralara ulaşıyor.

Kadınlara büyük kolaylık

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, birçok yemeğin söz konusu fırınlarda piştiğini ve bu durumun özellikle kadınların işini çok kolaylaştırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Fırınlar sayesinde evde kadınlar mutfağa girmiyor, tepsiyi hazırlıyor fırından çırağı çağırıyor. Hatta artık sabah hanımlar kalkıyor, gezmeye gideceği zaman kasap ya da fırını arıyor 'bana bu yemeği yap' diyor. Akşam eve döndüğünde telefon açıp yemeği hazır bir şekilde alıyor. Bu anlamda fırıncılar halkın işini kolaylaştırıyor, fırıncıların kıymetini bilmek lazım."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ