USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Sandığa ön yargılarımızla değil aklımızla gideceğiz'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Çocuklarına güzel bir Türkiye bırakmak isteyen her annenin, babanın sorumluluğu var. Sandığa ön yargılarımızla değil, aklımızla, mantığımızla gideceğiz." dedi. - Anadolu Ajansı

'Sandığa ön yargılarımızla değil aklımızla gideceğiz'
18-03-2017 20:52
Google News

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Yenimahalle Belediyesi 8. Yıl Festivali ve HalkKart Tanıtım Töreni'ne katıldı.

Salondakilerden 16 Nisan'da sandığa giderken, ellerini vicdanına koymalarını ve düşünerek oylarını kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de hiçbir zaman tek adam yönetimi olmadığını söyledi.

Tek adam rejimlerinde bir kişinin yapacağı hatanın bedelini toplumun ödeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Her birimizin tek tek sorumluluğu var. Ülkesini, bayrağını seven, demokrasiye inanan ve çocuklarına güzel bir Türkiye bırakmak isteyen her annenin, babanın sorumluluğu var. Sandığa ön yargılarımızla değil, aklımızla, mantığımızla gideceğiz." diye konuştu.

"24 saatte devleti ele geçirir"

Anlatılan sistemde yetkilerin verildiği kişinin kandırılması durumunda devletin en geç 24 saat içinde ele geçirilebileceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Öyle bir yetki veriyoruz ki bir sabah kalkıp, 'Ben TBMM'yi feshettim' yetkisi veriyoruz. Yani 'Milli iradeyi tanımıyorum. 550 milletvekilinin milletvekilliği süresini sona erdirdim, buyurun yeni bir seçim.' Olmaz, olmamalı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bu yetki verilmemiştir. Ona verilmeyen yetkiyi, 21. yüzyılda millet demokrasiyi güçlendirirken 'Biz otoriter sisteme geçelim' diye bir kişiye vereceğiz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Barış Gündoğan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ