USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Sanayi sitesinin enerji mühendisi imamı

Enerji sistemleri mühendisliği bölümünden mezun olan ve bu alanda yüksek lisansını sürdüren Ali Emre Şahin, üniversite eğitimi sırasında bitirdiği açık öğretim ilahiyat ön lisans programı diploması ile 2 yıldır vekil imamlık yapıyor.

Sanayi sitesinin enerji mühendisi imamı
13-10-2017 19:49
Google News

YALOVA (AA) - Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünden mezun olan ancak 2 yıldır vekil imamlık yapan 27 yaşındaki Ali Emre Şahin, aldığı eğitimi duyan cami cemaatinden ilgi görüyor.

Memleketi Tokat'ta lise eğitimini tamamladıktan sonra 2009 yılında Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümüne giren Şahin, 2014'te mezun oldu.

Üniversite eğitimi sırasında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans Programı'nı da bitiren ve 20 yaşından sonra Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen Şahin, Yalova Müftülüğünün açtığı vekil imam hatiplik sınavlarını kazandı.

2015'ten beri kentteki çeşitli camilerde vekil imam olarak görev yapan Şahin, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama Programı'na (İLİTAM) devam ediyor ve Gazi Üniversitesinde enerji sistemleri mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimi görüyor.

Görevini Kirazlı Sanayi Sitesi'ndeki Sanayi Camisi'nde sürdüren Şahin, üniversite öğrenimi için Yalova'ya geldiğinde Kur'an-ı Kerim okumayı hiç bilmediğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2010 yılındaki "Kur'an-ı Kerim'in Nüzulunun 1400'üncü Yılı" afişlerini gördükten sonra hayatında yeni bir sayfa açıldığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Zaten içimde de öğrenme isteği vardı. Biri vesile oldu, müftlüğün yanındaki caminin imamıyla tanıştım. Oradaki hocalarımızdan Kur'an-ı Kerim dersi aldım. Kendimi bu manada geliştirdim. Bir yandan ilahiyat ön lisansı açıktan okumaya başladım. Tabii bunun için Arapça öğrenmek gerekiyordu. Bir hocadan 1,5 yıl kadar özel Arapça dersleri aldım. İlahiyat ön lisansı bitirdim. Daha sonrasında da 2014'te mühendislik fakültesini bitirip mezun oldum. Özel bir Kur'an kursunda 1,5 yıl kadar fahri öğreticilik yaptım. Daha sonra müftlüğün açmış olduğu sınavlara girerek vekil imam hatiplik sınavlarını kazandım."

"En büyük hedefim hafız olabilmek"

Şahin, 20 yaşından sonra Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini, bununla yetinmeyip tecvit (Kur'an-ı Kerim'in doğru okunmasını sağlayan bilim) talim dersleri aldığını ve ezberler yaptığını anlattı.

Hafızlık çalışmalarının da sürdüğünü dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim'in dörtte birinin ezberini bitirdim. Çalışmalarım devam ediyor. En büyük hedefim hafız olabilmek. Diyanette görev alabilmenin ilk şartı dini öğrenmiş olmak. En az imam hatip lisesi mezunu olmak ya da ilahiyat ön lisans ya da ilahiyat fakültesi mezunu olmak. Ben en kestirme yoldan, ilahiyat ön lisans okumayı tercih ettim ve 2 yıllık ilahiyat ön lisansı bitirdim. Şu anda da İstanbul Üniversitesinde ilahiyat lisans tamamlama bölümünü okumaktayım. Son sınıf öğrencisiyim. İnşallah bu sene de ilahiyat fakültesini bitirmeye çalışacağız. Mühendislik fakültesini bitirdikten sonra Gazi Üniversitesinde yüksek lisans bölümünü kazandım. Şu anda çalışmalarımız orada da devam ediyor. Allah'ın izniyle orada da dersleri bitirirsek tez aşamasına geçip yüksek lisans mezunu olmayı da hedefliyoruz."

İmamlığı tercih etme sebeplerine de değinen Şahin, "Bu meslekte yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Özellikle insanlarla iyi ilişkiler kurmak, insanlara Allah'ın dinini öğretmek, anlatmak, özellikle çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretmek için bu mesleği tercih ettim. Mühendislik mesleğini birçok mezun arkadaşımız gibi yapabileceğimi, bu mesleği herkesin yapamayacağını, zorluklarının, meşakkatlerinin olduğunu, buna katlanabileceğimi, bu mesleği çok sevdiğimi gördüm. Hocalarımdan etkilendim ve bu mesleği tercih ettim." ifadelerini kullandı.

"Para için değil sevdiğimiz için bu mesleği tercih ettim"

Kur'an-ı Kerim öğreticiliği, üniversite dersleri ve hafızlık çalışmalarını birlikte yürüttüğünü vurgulayan Şahin, cemaatle zaman zaman sohbet ettiğini belirtti. Şahin, şunları dile getirdi:

"Mühendislik fakültesini bitirdiğimizi duyanlar oluyor. Kimi neden böyle bir şey yaptığıma çok şaşırıp aynı zamanda bu alanı tercih ettiğim için mutlu olduklarını, sevindiklerini söylüyor, beni tebrik ediyor kimi de daha fazla para kazanabilmek için mühendisliği yapabileceğimi söylüyor fakat unuttukları, atladıkları bir nokta var. Rızık Allah'tandır ve bunu hiçbir kimse değiştiremez. Az ya da çok. Hangi işte olursanız olun kazanacağınız rızık bellidir. Biz rızkın Allah'tan olduğuna inandık. Para için değil sevdiğim, insanlara bu mesleği sevdirebilmek, onlara bu manada faydalı olabilmek için bu mesleği tercih ettim. Mühendislik de yapsam aynı parayı kazanacağıma inanıyorum."

Ailesinin imam olmasına ilk başta şaşırdını anlatan Şahin, "Hatta zaman zaman memlekete gittiğimizde konusu oluyor. Mühendislik okumaya gittiğim, imam olarak döndüğüm şeklinde. Ailem kararlarıma saygı duyuyor. Bu konuda bir problem yaşamıyoruz." dedi.

Cami cemaatinden Bilal Gör de Şahin'in çok iyi bir insan olduğunu belirtti.

Gör, tüm cemaatin Şahin'den memnun olduğunu ifade ederek, "Mühendislik bitirmiş. Hocalık yapmış. Tercihi inancına daha bağlı olmak, millete hizmet etmek ve öbür dünyada rahat etmek. Namaz vakitleri dışında hep camide okur. Diğer vakitlerinde çocuk okutuyor. Bilgisi de çok iyi. Cemaatle ilişkileri iyi, hiç kimseyle bir sorunu yok. İki yıldır bu camide görev yapıyor hiç aksattığı günü olmadı. Kendisinden çok memnunuz." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ