USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Samsung Note 7 leri geri çekiyor

Teknoloji devi Samsung, Note serisi akıllı telefonunun son üyesi Galaxy Note 7 deki batarya problemi nedeniyle bu modelin satışını durdurduğunu ve bugüne kadar satılan cihazları yenisiyle değiştireceğini duyurdu.

Samsung Note 7 leri geri çekiyor
03-09-2016 14:02
Google News

Samsung dan yapılan açıklamada, son zamanlarda Note 7 de bildirilen batarya sorunu nedeniyle, şirketin söz konusu model hakkında yaptığı kapsamlı soruşturma sonucunda batarya hücresinde sorun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, 1 Eylül tarihi itibariyle bu sorun nedeniyle dünya genelinde toplam 35 Note 7 nin Samsung a rapor edildiği bilgisi paylaşılırken, şirketin, piyasada bu sorundan etkilenmiş Note 7 model telefonları tanımlamak için tedarikçilerle titiz bir denetleme yürüttüğü vurgulandı.

Müşterilerin güvenliğinin Samsung için her şeyden önce geldiğinin altı çizildiği açıklamada, Note 7 modelinin satışının durdurulduğu ve bugüne kadar satılmış cihazlarının gelecek haftalarda değiştirileceği kaydedildi.

Dünya genelindeki Note 7 kullanıcılarından bazıları, son haftalarda, cihazlarının şarj olurken alev aldığını bildirmişti.

Uzmanlar, şu ana kadar dünya çapında yaklaşık 2,5 milyon Note 7 cihazın satıldığına işaret ederken, Samsung un akıllı telefon piyasasında en büyük rakibi olan Apple ın gelecek hafta yeni cep telefonu modeli iPhone 7 nin tanıtımından önce Note 7 de karşılaşılan sorunun Samsung un pazardaki konumunu zayıflatabileceğine dikkati çekiyor.

Kaynak: AA

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ