USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Samsung, mobil cihazlarda yapay zeka kullanımını ikiye katlamayı hedefliyor

Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, 100 milyon Galaxy tablet ve akıllı telefonda yapay zeka özelliklerinin kullanıldığını belirterek, "Bu sayının 200 milyona çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Samsung, mobil cihazlarda yapay zeka kullanımını ikiye katlamayı hedefliyor
31-07-2024 12:17
Google News
İstanbul

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Azdemir, Galaxy AI özelliklerinin kullanıcıların günlük yaşamdaki mobil deneyimini üretkenlik, yaratıcılık ve iletişim konusunda iyileştirirken, her anında yanlarında olan akıllı telefon ve tabletleri daha işlevsel ve pratik hale getirdiğini vurguladı.

Azdemir, "Galaxy AI yenilikleriyle yapay zeka destekli özellikler halihazırda sahip olduğumuz mobil deneyimleri dönüştürerek, akıllı telefonlarımızı ve tabletlerimizi daha kullanıcı dostu, daha akıllı ve sezgisel hale getirirken, genel kullanıcı deneyiminde ve memnuniyetinde fark yaratıyor." ifadelerini kullandı.

Mobil yapay zekanın hayatlara girmesiyle birlikte, Galaxy S24 serisi cihazların satışında bir önceki nesle göre 2 kat artış gözlemlediklerine dikkati çeken Azdemir, "Geçtiğimiz günlerde lansmanını yaptığımız yeni katlanabilir cihazlarımız Galaxy Zfold 6 ve Galaxy Zflip 6 modellerimizin de bir önceki jenerasyona göre daha yüksek bir ilgili ile karşılanmasını bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Geliştireceğimiz özelliklere, geri bildirimlere göre odaklanıyoruz"

Galaxy S24 Serisi'nin tanıtımından bugüne kadar, kullanıcılarından Galaxy AI özellikleri hakkında güzel geri dönüşler aldıklarını dile getiren Azdemir, cihaz kullanım deneyimini kolaylaştıran yönleri sayesinde Galaxy AI dünyasının benimsendiğini belirtti.

Yapay zekayı 2024'ün başında mobil cihazlara taşıdıklarını ve dünya genelinde 100 milyon Galaxy tablet ve akıllı telefonda yapay zeka özelliklerinin halihazırda kullanıldığını kaydeden Azdemir, "2024 sonuna kadar bu sayının 200 milyona çıkmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Azdemir, en çok beğenilen yapay zeka yeteneklerinden birinin, Google işbirliğiyle geliştirilen ve arama yapmak için bir araç olan "Circle to Search" özelliği olduğunun altını çizdi.

Canlı Çeviri ve Chat Asistanı gibi dil bariyerlerini ortadan kaldıran iletişim araçlarının da beğenildiğine değinen Azdemir, "Şunu da belirtmek yerinde olur, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere mutlaka kulak vererek ihtiyaçları belirliyor, geliştireceğimiz özelliklere buna göre odaklanıyoruz." dedi.

Samsung olarak mobil yapay zeka özelliklerini doğrudan ilk olarak entegre eden marka olduklarını, Galaxy S24 serisiyle 6 ay önce Galaxy AI dünyasını ilk kez tanıttıklarını hatırlatan Azdemir, "Şu anda başka akıllı telefon modellerinde yerleşik AI özelliklerinin doğrudan tecrübe edilebilmesi halen mümkün değil. En önemli farkımız bu, çünkü bu özelliklerin yerleşik ve uygulamalara doğrudan entegre olması, yani kullanıcının AI erişimi için bir üçüncü taraf uygulaması kullanmak zorunda kalmaması hem zamandan kazandıran hem de güvenlik endişelerini azaltan bir kolaylık ve yenilik." diye konuştu.

"Yapay zekayı tüm uyumlu ekosistem cihazlarına taşıyoruz"

"Mobil yapay zeka konusunda bir adım öndeyiz" diyen Azdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halihazırda Galaxy AI ile tanışan milyonlarca kullanıcıdan gelmekte olan ve kulak vermeye devam edeceğimiz geri bildirimler ışığında geliştirmelerimizle yapay zeka teknolojilerinin öncüsü olmayı sürdüreceğiz. Yapay zekayı aynı zamanda güçlü ekosistem bağlantımız sayesinde tüm uyumlu ekosistem cihazlarına taşıyoruz, bu da bağlantılı cihaz deneyimlerinde ayrıca fark yaratmamızı sağlıyor. Yeni tanıttığımız Galaxy Z Serisinde ise mevcut ve yeni Galaxy AI özelliklerini daha da zenginleştiren özgün katlanabilir form faktörüyle buluşturduk. Bu sayede kullanıcıların yaratıcılığıyla daha da derinleşecek daha kişiselleştirilebilir, daha farklı bir mobil deneyimin kapılarını aralamış olduk."

"Mevcut cihazlar daha da kullanıcı dostu ve sezgisel hale gelecek"

Murat Azdemir, Galaxy AI için akıllı telefonların ötesine geçen adımlar atmayı planladıklarına dikkati çekerek, Galaxy AI platformunu farklı hizmetler ve çeşitli cihaz kategorileri için optimize ettiklerini söyledi.

Ayrıca Galaxy giyilebilir cihazlarında dijital sağlık hizmetlerini daha da geliştirmek üzere yapay zekadan destek alarak kapsamlı akıllı zindelik deneyimlerinde yeni bir döneme gireceklerine işaret eden Azdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Samsung olarak, daha fazla sektör lideri yapay zeka ortağıyla iş birliği yaparak Galaxy AI deneyimlerini kategoriler bazında geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içinde, kullanıcıların işlerini en kolay ve efektif şekilde yapabilmelerini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Üretken yapay zeka ile insanların ne istediğini daha iyi anlayıp daha iyi uygulamalar ya da menüler oluşturabileceğimize inanıyoruz. Bu sayede mevcut cihazlar daha da kullanıcı dostu ve sezgisel hale gelecek. Bunun yanında, kullanıcıların yaşamını kolaylaştıran Galaxy AI özelliklerini daha fazla cihaza getirerek daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak için de çalışmalarımız sürecek. Donanım konusunda da güçlendirmeler yapmak için yarı iletken teknolojilerine yatırımlarımıza da devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ