USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Samsung 128 GB DDR4 bellek üretimine başladı

Samsung Electronics, TSV tasarımının avantajlarını kullanarak, sunucular için tasarlanan ve tek modülde 128GB kapasite sunan DDR4 bellek modüllerinin hacimli üretimine başladı. Samsung electronics mühendisleri bellek...

Samsung 128 GB DDR4 bellek üretimine başladı
27-11-2015 04:57
Google News

Samsung Electronics, TSV tasarımının avantajlarını kullanarak, sunucular için tasarlanan ve tek modülde 128GB kapasite sunan DDR4 bellek modüllerinin hacimli üretimine başladı.

Samsung electronics mühendisleri bellek üretiminde yeni bir dönem başlatması düşünülen TSV paketleme tekniğini kullanarak ciddi bir kapasite ve verimlilik avantajı yakalamış durumda. TSV paketleme tekniği kullanılarak sunucu sistemleri için hazırlanan yeni modüller hem tek slotta 128GB kapasite hemde LRDIMM belleklere kıyasla %50 daha iyi bir enerji verimliliği sağlıyor.

TSV üretim tekniği sayesinde tıpkı NAND yongaları gibi üst üste dizilen RAM zarları üç boyutlu bir yapı oluşturuyor. Üst taraftaki zarların iletişimi ise silikonda yer alan kanallardan geçen elektrik bağlantıları ile gerçekleştiriliyor. Böylelikle aynı alana daha fazla DDR4 bellek zarı kullanılarak kapasite ciddi oranda arttırılmış oluyor. TSV paketleme yöntemiyle hazırlanan belleklerin 2016 yılının sonlarına doğru son kullanıcılara yönelik ürünlerde de yer alacağı tahmin ediliyor.

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ