USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Salih Mirzabeyoğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti!

Kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan mütefekkir yazar Salih İzzet Erdiş'in ameliyat olduğu Yalova Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti.

Salih Mirzabeyoğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti!
08-05-2018 02:47
Google News

Rahatsızlandığı 4 Mayıs'ta Yalova Devlet Hastanesine kaldırılan ve beyin kanaması teşhisiyle ameliyat edilen Salih İzzet Erdiş'in yoğun bakımdayken beyin ölümü gerçekleşti.

Salih Mirzabeyoğlu beyin kanaması geçirdi

Ailesinin isteği üzerine, Erdiş'in yaşam destek ünitesine bağlı olarak mevcut durumunun korunduğu öğrenildi.

İBDA/C davasından hükümlüyken talebi üzerine yeniden yargılanmasına karar verilerek tahliye edilen, kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih İzzet Erdiş, yargılandığı davada, her türlü kuşkudan uzak, hukuka uygun kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat edilmişti.

Yazdığı çok sayıda fikri kitapları ile bilinen, şair kimliğine de sahip Salih Mirzabeyoğlu, 17 yıl çeşitli işkenceler altında hapis yattıktan sonra beraat ederek özgürlüğüne kavuşmuştu.

Yakınları ve sevenlerinin "Kumandan" lakabı ile de tanıdığı Mirzabeyoğlu, cezaevinde iken "Telegram İşkencesi"ne maruz kaldığını belirterek bu konuda bir de kitap yazmıştı.

"VEFAT ETMEDİ DUA EDİN!..."

"İBDA Mimarı" olarak da bilinen Mirzabeyoğlu'nun hapishane arkadaşı da olan Star yazarı Yakup Köse, sosyal paylaşım sitesi "Twitter" üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar. Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu çok kritik bir durumda olsa da, vefat etmedi. Dua edin. Rabbimin rahmeti sonsuzdur. Biz zaten hastanedeyiz. Resmi bir açıklama yapıldığı zaman duyuracagız. Herşey Allah'tan. Şifa da O'nun elinde, yanına almakta."

Baran Dergisi açıklamasında ise "Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun vefat ettiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Durumu kritik olmakla beraber, dualarınızı bekliyoruz. Başka açıklamalara itibar etmeyiniz." denildi.

İSTANBUL'A NAKLEDİLDİ...

Kritik durumdaki Salih Mirzabeyoğlu'nun, Yalova'dan, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ