USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Sakin şehrin 600 yıllık geleneği: Oluklacı şenlikleri

Türkiye'nin 12'nci "Sakin Şehri" olan Isparta'nın Eğirdir ilçesinde geçmişi 600 yıla dayanan "Oluklacı Şenlikleri" düzenlendi. - Anadolu Ajansı

Sakin şehrin 600 yıllık geleneği: Oluklacı şenlikleri
15-05-2017 02:32
Google News

ISPARTA

Türkiye'nin 12'nci "Sakin Şehri" olan Isparta'nın Eğirdir ilçesinde geçmişi 600 yıla dayanan "Oluklacı Şenlikleri"nde renkli görüntüler oluştu.

Eğirdir'de altı asırdır sürdürülen Oluklacı Şenlikleri kapsamında katılımcılar, yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından tırmanarak Oluklacı yaylasına ulaştı.

Vatandaşlar geleneksel yarışmalara katıldı

Türkiye'nin dördüncü büyük Eğirdir Gölü'nün manzarasını izleyen vatandaşlar, mevlit ve Kur'an-ı Kerim'in okunduğu şenlikte, yoğurt içinde altın bulma, çuvalla ilerleme, kaşıkla yumurta taşıma ve halat çekme gibi geleneksel yarışmalara katıldı.

Dereceye girenler, Eğirdir Belediyesi tarafından altınla ödüllendirildi. Belediye tarafından şenliğe katılan en yaşlı ve en genç kişilere de altın hediye edildi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oluklacı Şenliklerinin 600 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Geçmişte insanların toplu halde ibadet etmek için yaylaya geldiğini anlatan Şengöl, süreç içerisinde bunun şenlik haline dönüştüğünü ifade etti.

Muhabir: Murat Yolcu

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ