USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık turizmine 25 ülkenin kapısını açan çözüm

Sağlık kurumlarının yabancı hastalara ulaşmada ve bu hastaların tedavi süreçlerinin organize edilmesinde karşılaştıkları güçlüklerin ortadan kaldırılması amacıyla Uluslararası Hasta Koordinasyon Sistemi geliştirildi. - Anadolu Ajansı

Sağlık turizmine 25 ülkenin kapısını açan çözüm
19-10-2016 20:32
Google News

ANKARA - GÖKSEL YILDIRIM

Sağlık kurumlarının yabancı hastalara ulaşmada ve bu hastaların tedavi süreçlerinin organize edilmesinde karşılaştıkları güçlüklerin ortadan kaldırılması amacıyla, Uluslararası Hasta Koordinasyon Sistemi geliştirildi. Sistem sayesinde 25 ülkeden hastaya ulaşılarak, tedavilerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi sağlandı.

Sağlık sektöründe iletişim çözümleri sunan Medygon'un kurucusu Umut İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda yapılan yatırımlarla Türkiye'deki pek çok sağlık kurumunun, diğer ülkelerdeki kurumlarla rekabet edebilir hale geldiğini söyledi.

Bu alandaki rekabetin sağlık hizmetiyle sınırlı olmadığına işaret eden İşler, sağlık turizminde istenilen düzeye ulaşabilmek için sağlık ile konaklama, ulaşım, haberleşme, sigortacılık, bankacılık, reklam ve pazarlama sektörleri arasında iyi bir entegrasyona ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Sağlık kurumlarının bu entegrasyonun yönetiminde ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten İşler, bu durumun da sağlık sektörünün rekabet gücünün uluslararası alanda yeterince ortaya çıkmasını engellediğini vurguladı.

Sağlık turizmi acentası olarak sektöre katkı verirken, hastanelerin bu alanda yaşadıkları gündelik sorunlarına tanık olduklarını dile getiren İşler, Coorpa adını verdikleri Uluslararası Hasta Koordinasyon Sistemi'ni, hastanelerle beraber geliştirdiklerini kaydetti.

Sistemle, sağlık kurumlarının yabancı hastalara ulaşma ve bu hastaların tedavi süreçlerinin organize edilmesinde yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılmasının amaçlandığını ifade eden İşler, Coorpa'nın, kliniklerin, doktorların ve aracı kurumların, yabancı hasta süreçlerini geliştirmek ve hasta ilişkilerini yönetmek için kullandığı iş zekası destekli, bulut tabanlı ve kullanışlı online bir araç olduğunu söyledi.

Bilgi alamayan başka ülkeyi seçiyor

İşler'in verdiği bilgilere göre, sürecin karmaşıklığı zaman kaybına ve ek masraflara yol açıyor. Hastaneye gelmeden hastaya ön tanı konulacak bir kanal olmaması, hasta kaybına neden oluyor. Yabancı hasta sayısı her geçen gün artarken, çok daha sistematik bir yapıya ihtiyaç duyuluyor. Türkiye'de tedavi olmak isteyen bir hasta, yeterince bilgi edinemediği ve iletişim sağlayamadığı için başka ülkeleri tercih ediyor.

Bu sorunlara bir çözüm olarak geliştirilen Coorpa'ya internet bağlantısı olan bir iletişim aracı üzerinden her zaman bağlanılabiliyor. Sistem üzerinden sohbet edilebiliyor, şikayet iletilebiliyor, dosya yüklenebiliyor. Coorpa, 4 aşamalı olarak çalışıyor. Hasta sisteme giriyor, şikayetlerini sistem yöneticisine iletiyor, yönetici hastayı bir doktorla eşleştiriyor ve doktor hastaya geri dönüş yapıyor. Bu sürecin tamamlanmasıyla hasta tedavi için yola çıkıyor. Coorpa üzerinden hastanın hastaneye gelene kadarki süreçleri işlediği için sağlık kurumları da asıl işlerine odaklanabiliyor. 

Yılbaşından bu yana hastanelerde kullanılmaya başlanan sistem üzerinden 25 ülkeden 300 hastanın Türkiye'ye ulaşması ve tedavilerinin gerçekleştirilmesi sağlandı. Bahreyn, Irak, İran, Angola, Romanya, Cezayir, Filistin, Mısır, Belçika, Rusya, Gürcistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya, Almanya, Lüksemburg, Vatikan, Hollanda, İspanya, İsviçre'den gelen hastalara tedavi hizmeti verildi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ