USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Safari internet tarayıcısında sorunlar yaşanıyor!

Dünya genelinde yaşanan ve neden kaynaklandığı belli olmayan sorun yüzünden Safari özellikle iPhone ve Mac cihazlarında kullanılamaz hale geldi.

Safari internet tarayıcısında sorunlar yaşanıyor!
28-01-2016 07:02
Google News

Apple'ın işletim sistemlerindeki internet tarayıcısı Safari, kullanıcılara göre Çarşamba sabahından beri sorun yaşıyor.

Dünya genelinde yaşanan ve neden kaynaklandığı belli olmayan sorun yüzünden popüler tarayıcı özellikle iPhone ve Mac cihazlarında kullanılamaz hale geldi.

İddialara göre tarayıcıda arama yaptığınızda sorun yaşanıyor ve çökme, donma, kasma gibi durumlar oluşuyor. iOS uygulama geliştiricisi olan Steven Troughton-Smith, Safari‘nin bir süre önce değişen arama algoritması yüzünden tarayıcının ağırlaştığı ve pek çok kullanıcıda tamamen kullanılamaz hale geldiğini öne sürdü. Sorunu yaşayan kullanıcıların geçici olarak özel mod seçeneğini tercih etmesini tavsiye eden Apple, sorunu bir düzeltme yamasıyla en kısa sürede çözeceğini duyurdu.

GÜVENLİK AÇIĞI ENDİŞESİ...

Öte yandan bu sorunla beraber Mac kullanıcıları için güvenlik açığı endişesi doğdu. Apple geçtiğimiz günlerde SHA-1 güvenlik standartını daha güvenli ve daha yeni olan SHA-2'ye yükseltmişti. İddialara göre Safari‘yi kullanan Mac kullanıcıları bugün bazı sitelerde güvenlik sertifikası sorunları yaşadı. Bir başka iddiaya göre App Store'da bazı uygulamaların SHA-2 standartına destek vermemesi üzerine kullanıcılar kısmen mağdur oldu. Sorunların çözümlenmesinin ardında Apple'dan durumla ilgili bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ