USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Sabancı Holding, “yeni ekonomi“ ile iki kat büyüme hedefliyor

"TOGG'un lastikleri konusunda birlikte çalışıyoruz"

Sabancı Holding, “yeni ekonomi“ ile iki kat büyüme hedefliyor
24-02-2021 17:25
Google News

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, "Halihazırda yeni ekonomiden gelen işlerin, Sabancı Topluluğu gelirlerindeki payı yüzde 6’ya ulaşmış durumda. Bu kapsamda 'yeni ekonominin' Sabancı Topluluğu banka dışı gelirlerindeki yüzde 6 olan payını 2025 sonunda yüzde 13’e yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi.

Sabancı Holding tarafından, 2020 yıl sonu finansal gerçekleşmeleri ve 2021’e ilişkin yeni planlarına ilişkin Cenk Alper, Sabancı Holding CFO'su Barış Oran ve ekonomi gazetecilerinin katılımıyla çevrim içi basın toplantısı düzenlendi.

Alper, toplantıda yaptığı sunumda, "Pandeminin ekonomik aktivite üzerindeki kısıtlayıcı koşullarına rağmen güçlü nakit pozisyonumuz, sağlam mali yapımız ve düşen borçluluk oranlarımız sayesinde finansal açıdan çok başarılı bir dönemi geride bıraktık." ifadesini kullandı.

Enerji iş kolunun ne kadar dayanıklı olduğunu gördüklerini belirten Alper, "Enerji şirketlerimiz, Topluluk olarak büyümemize de ciddi katkı sağladı. Sigorta şirketlerimiz bu dönemi oldukça başarılı geçirdi.

Sanayide özellikle Brisa karlılık noktasında Topluluğumuza önemli katkı sundu. Yapı malzemeleri grubunda iç pazardaki hızlanma ve yurt dışı talep sayesinde büyümemize devam ettik. Bankacılık Türkiye’de zor bir yıl geçirdi. Buna rağmen, ekonomiye sağladığımız kredi desteğini 279 milyar TL'si nakdi olmak üzere toplam 331 milyar TL seviyesine çıkardık." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ