USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sabahın erken saatlerinde geliyorlar, her şeyi alıp dönüyorlar

Dövizdeki kur farkı nedeniyle Edirne, Yunanların ve Bulgarların akınına uğruyor. 2018 yılında 2 buçuk milyon Bulgar ve Yunanlıyı ağırlayan kent esnafı durumdan memnun olurken, yabancı misafirler A'dan Z'ye neredeyse tüm ihtiyaçlarını Edirne'den sağlıyor.

Sabahın erken saatlerinde geliyorlar, her şeyi alıp dönüyorlar
28-12-2018 20:37
Google News

Bulgaristan ve Yunanistan'a sınır komşu olan Edirne, kur farkını avantaja çeviren yabancı turistlerin akınına uğruyor. Özellikle hafta sonları alışveriş merkezleri, halk pazarları Yunan ve Bulgar turistlerle dolarken, günlük alışverişlerin yanı sıra artık ziyaretler konaklamalı hale geldi. Türkiye'de en çok turist artışı Antalya ve İstanbul'un ardından Edirne'de yaşandı.
Komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen ziyaretçilerin akınına uğrayan Edirne'de, yılbaşı öncesi hareketlilik devam ediyor. 2018 yılının son Cuma gününde kurulan ve ‘sosyete' pazarı olarak da bilinen ulus pazarı esnafı, yaşanan yoğunluktan memnun.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Huseyin
Huseyin 6 yıl önce
Onlar buraya rahat rahat sınırdan geçip girip çıksınlar iyi de bizim vatandaşların o tarafa geçmesi neden engelli... Giden geri dönmeyecek diye mi?..
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ