USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya’nın Pskov bölgesi şirketleri Türkiye pazarına girmeyi planlıyor

Rusya Federasyonu’na bağlı Pskov bölgesi şirketlerinin, Türkiye pazarına girmeyi planladıkları kaydedildi

Rusya’nın Pskov bölgesi şirketleri Türkiye pazarına girmeyi planlıyor
27-04-2021 09:29
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın kuzeybatı bölgelerinden Pskov bölgesi şirketleri Türkiye pazarına girmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama Pskov Bölge Valiliği basın bürosundan yapıldı.

Açıklamada, Pskov bölgesindeki şirketlerin Türkiye pazarına girmeyi planladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Pskov bölgesindeki ilgili kurum ve ihracatçılar, Rusya Türkiye Ticaret Mümessilliği ile  videolu konferans düzenledi. Toplantıda RF Pskov Bölgesi-Türkiye Cumhuriyeti ticari ekonomik ilişkileri ele alındı.

Video konferansa Pskov Bölgesi Vali Yardımcısı Ninel Salagayeva başkanlık etti. Bölgenin ihracat potansiyeli ve üretim, gıda işleme, makine mühendisliği ve takım tezgahı yapımı gibi alanlarda Türkiye pazarına girmek isteyen Pskov ihracatçı firmaların sunumu toplantıda sunuldu.

Rusya'nın Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gaşigullin, Pskov bölgesi ile Türkiye arasındaki mevcut ticaretin analizine vurgu yaptı. Gaşigullin, bu analizin olumlu dış sevkiyat deneyimine sahip bölgesel ihracatçı havuzunun Türk yönünü perspektif ve önemli bir potansiyele sahip olarak değerlendirmeyi mümkün kıldığını kaydetti.

Toplantıda, 2021-2022 ortak faaliyetler için bir yol haritasının hazırlanması konusunda anlaşmaya varıldı. Planın, ticaret ve ekonomik işbirliğini geliştirmek, yatırımı çekmek, bölgeler ve belediyeler arası işbirliği kurmak, karşılıklı iş ziyaretleri ve iş misyonları düzenlemek, bilimsel, teknik ve eğitim potansiyelini dış ekonomik çıkarlar için insani destek olarak kullanmak üzere tasarlanacağı da kaydedildi.

Ayrıca, Ticaret Mümessilliği, Pskov ihracat şirketlerine pazar koşullarını izleme ve analiz etme ve Türkiye'de potansiyel olanları arama konusunda yardımcı olacaklarını da vurguladı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ