USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya Yahudileri Kongresi Başkan Yardımcısı Zaharyayev, 2. Dünya Savaşı kurbanlarını andı

Rusya Yahudileri Kongresi Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Dağ Yahudileri Yardım Vakfı Başkanı Zaharyayev, 2. Dünya Savaşı kurbanlarını “22 Haziran” yıldönümü vesilesiyle saygıyla andıklarını belirtti

Rusya Yahudileri Kongresi Başkan Yardımcısı Zaharyayev, 2. Dünya Savaşı kurbanlarını andı
22-06-2021 22:25
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Yahudi Kongresi Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Dağ Yahudileri Yardım Vakfı "STMEGI" Başkanı German Zaharyayev, 2. Dünya Savaşı kurbanlarını saygıyla andıklarını vurguladı.

Zaharyayev, 22 Haziran, Nazi Almanyası'nın Sovyetler Birliği'ni saldırgan bir şekilde işgalinin 80. yıldönümü vesilesiyle özel mesaj yayınladı. Nazi Almanyası'nın Sovyetler'e saldırısını kınayan Zaharyayev, "22 Haziran, yılın uzun günü ve belki de Rusya'nın ve hatta dünya tarihinin en trajik günlerinden biri. Sabah saat 4'te Alman birlikleri ülkemize saldırdı, birçok yerde sınırlarımıza saldırdı. Şehirlerimiz uçaklardan bombalandı: Jitomir, Kiev, Sivastopol, Kaunas ve diğerleri." ifadelerini kullandı.

Yahudi halkının da savaşta çok kurban verdiğine ve kahramanca mücadele ettiğine vurgu yapan Rusya Yahudi Kongresi Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Dağ Yahudileri Yardım Vakfı "STMEGI" Başkanı German Zaharyayev, "Sekiz yıl önce, 9 Mayıs'ı İbrani takvimine bir tarih olarak dahil etme girişiminde bulundum. Yahudi halkının "Kurtuluş ve Kurtuluş Günü 26 Iyar" olarak anılan unutulmaz tarihleri arasında. Ve şunu da belirtmeliyim ki, fikir, Yahudi toplumu içinde oldukça geniş bir destek buldu. Yahudi halkı Holokost denilen o zaman korkunç bedeli ödedi. Yahudiler büyük bir kahramanlık gösterdiler." dedi.

22 Haziran günü Nazilere karşı savaşan Sovyet halkını saygıyla andıklarını vurgulayan Zaharyayev, bu kahramanların 9 Mayıs 1945 Zafer Günü bayramına taşıyan yolda önemli tuğlalar olduğunu kaydetti. Nazilerle savaşan insanların gelecek nesil için hayatlarını feda ettiğine işaret eden Zaharyayev, savaş kurbanlarını her zaman saygıyla anacaklarını sözlerine ekledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ