USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Rusya ve Türkiye merkez bankaları, işbirliği perspektiflerini masaya yatırdı

Rusya ve Türkiye merkez bankaları arası işbirliği perspektifleri, Rusya-Türkiye Çalışma Grubu'nun bankacılık ve finansal işbirliği konulu 10. toplantısında masaya yatırıldı

Rusya ve Türkiye merkez bankaları, işbirliği perspektiflerini masaya yatırdı
07-09-2020 07:08
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya ve Türkiye merkez bankaları, işbirliği perspektiflerini masaya yatırdı.
Rusya Merkez Bankası ve Rusya Türkiye Ticaret Mümessilliği'nden yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki bankalar arası işbirliği konuları, Rusya-Türkiye Çalışma Grubu'nun bankacılık ve finansal işbirliği konulu 10. toplantısında ele alındı.  Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Ticaret Temsilciliği, ACRA (JSC), NSPK JSC, Türkiye Ticaret Bakanlığı ve Turk Eximbank temsilcileri katıldı.

Açıklamaya göre, taraflar, özellikle, iki ülkenin ticari ve ekonomik işbirliğine hizmet eden ticari bankaları üzerinde bir anket yapmayı ve ikili işbirliiğin artırılmasına engel olan hususları tespit etmek konusunda mutabakat sağladı.

Katılımcılar, ayrıca Türk kredi kuruluşlarının Rusya Merkez Bankası finansal mesajları aktarma sistemine bağlanma olasılığını da görüşürken, Mir ödeme sistemi kartlarını kabul etme projesinin başarılı bir şekilde geliştirilmesinde iki ülke merkez bankaları tarafından yapılan desteklerin önemine de dikkat çekti.

Toplatıda taraflar, siber saldırılarıyla mücadele alanında deneyim alışverişinde bulundu. ve Rusya ve Türkiye merkez bankaları arasında bu alanda bir anlaşma yapma olasılığını da değerlendirdi.

Ayrıca, taraflar, karşılıklı ticarette ulusal para birimlerinin yaygınlaştırılmasına, teşvik ve koşulların oluşturulmasına da özel vurgu yaptı. 

Bunun dışında İki ülkenin merkez bankaları, karşılıklı anlaşmalarda ulusal para birimlerini kullanmanın avantajları hakkında piyasa katılımcılarını bilinçlendirmek için yakın gelecekte etkinlikler düzenleme girişimini de destekledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ