USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya ve Türkiye hukuki yardım alanında İşbirliği konularını görüştü

Rusya Soruşturma Komisyonu ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği, hukuki yardım alanında İşbirliği konularını görüştü

Rusya ve Türkiye hukuki yardım alanında İşbirliği konularını görüştü
27-06-2020 06:57
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya ve Türkiye hukuki yardım alanında İşbirliği konularını görüştü.

Resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesinin haberine göre, görüşme Rusya Soruşturma Komisyonu ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği arasında gerçekleştirildi.

Habere göre, Soruşturma Komisyonu Uluslararası İşbirliği Masası Başkanı ve  Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği adliye işlerinden sorumlu müşaviri bir araya geldi. Taraflar, cezai konularda karşılıklı adli yardım sağlanması hususunda ikili işbirliği konularını masaya yatırdı.

Görüşmede, uluslararası bağlamında talimatların yürütülmesinde ulusal mevzuatın uygulanmasına ilgili konuların yanı sıra Türkiye'de tatil bölgelerinde Rus turistlerin ölümü ile ilgili bir dizi ceza davasının araştırılması gerektiği de kaydedildi.

Bu arada Rus basınına göre, Rusya Soruşturma Komisyonu,  Türkiye’nin 2019 yaz sezonunda tatil yaparken, aralarında çocukların da bulunduğu Rusya vatandaşlarının ölüm sebeplerinin belirlenmesine ilişkin soruşturmayı engellediği iddiasını Türk tarafına iletti.

Türk diplomat da Türkiye'nin, etkili bir işbirliği düzeyini sürdürmek için mümkün olan çabayı gösterdiğine işaret ederek, fakat mevcut epidemiyolojik durumun, gereken çalışmaların yürütülmesinde yer alan çalışmaları önemli ölçüde zorlaştırdığına da dikkat çekti.

Türk diplomat, aynı ayrıca, Haziran ayında karantina önlemlerinin zayıflatılmasının ardından konuyla ilgili çalışmalara daha da yoğunlaştıklarını kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ