USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya vatandaşlığını almayı kolaylaştıran yasa yürürlüğe girdi

Rusya vatandaşlığını almak için prosedürleri basitleştiren yasanın yürürlüğe girdiği kaydedildi

Rusya vatandaşlığını almayı kolaylaştıran yasa yürürlüğe girdi
24-07-2020 05:56
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya vatandaşlığını almayı kolaylaştıran yasa yürürlüğe girdi.

Rus basınına göre, Rusya vatandaşlığı almak için basitleştirilmiş prosedür hakkındaki federal yasa yürürlüğe girdi. Belge Rusya Devlet Vladimir Putin tarafından bu yıl 24 Nisan'da imzalanmıştı.

Yasaya göre, göre, yabancı vatandaşlığı bulunan veya bulunmayan, sürekli Rusya Federasyonu’nda ikâmet eden şahıslar kolaylaştırılmış şekilde Rusya vatandaşlığı için başvurabilecek.

Daha önce Rusya'da yabancıların söz konusu başvuruda bulunmaları için kendi ülkesindeki vatandaşlığını redde ilişkin başvuru yaptığını kanıtlaması şart idi. Yeni yasa ile artık buna gerek yok.

Bunun dışında Rusya Federasyonu vatandaşlığı başvurularında, eski SSCB'de doğan ve eski Sovyet cumhuriyetlerinde yaşayan, fakat söz konusu ülkelerin vatandaşlığını almamış şahıslar için Rusya’da üç yıl bulunma şartı artık yok. Bu koşul kaldırılıyor.

Yasaya göre, en az bir Rus ebeveyni olan yabancı vatandaşlar, Rus vatandaşlığıyla eşi olan ve evlilikte ortak çocukları olan yabancı vatandaşların yanı sıra diğer yabancı vatandaşlar ve Rus dilini bilen kişiler, basitleştirilmiş bir şekilde Rus vatandaşlığı alabilirler.

Rusya Federasyonu'nda oturum izni olan Kazakistan, Moldova, Ukrayna, Belarus vatandaşları da belirli bir zaman dilimi içinde ülkede kalmış olma koşulunu gözetmeden Rus vatandaşlığı için başvuru yapma hakkına sahip.

Ayrıca Rusya Federasyonu yüksek öğretim kurumlarından mezun şahısların Rus vatandaşlığı başvurusunda bulunmaları için ülkede (Rusya’da) çalışmaları gereken süre de 1 yıla kadar indirildi.

İlgili yasa için...

http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001202004240038?index=0&rangeSize=1

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ