USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya vatandaşlarının yüzde 30'u banka mevduatlarını kapatmaya hazırlanıyor

Ria Novosti haberine göre, Rusya vatandaşlarının yüzde 30'unun banka mevduatlarını kapatmaya hazırlandığı kaydedildi

Rusya vatandaşlarının yüzde 30'u banka mevduatlarını kapatmaya hazırlanıyor
21-07-2020 06:32
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya vatandaşlarının yüzde 30'u banka mevduatlarını kapatmaya hazırlanıyor.

Rosgosstrah ve NAFI araştırmalarına atıfta bulunan Ria Novosti haber ajansının haberine göre, Rusların yaklaşık yüzde 30'u eğer oranlar düşmeye devam ederse, mevduatlarını bankalardan çekmeyi tercih ediyor.

Aynı zamanda, vatandaşların yüzde 36'sı tasarruf stratejilerini değiştirmeyecek.

Bazı katılımcılar daha yüksek getiri elde etmek için paralarını diğer yatırım araçlarına yerleştirmeye hazır olmakta. Yani, yaklaşık yüzde 7'si paralarını altın, yüzde 6'sı - tahvillere yatırmayı planlıyor ve yaklaşık yüzde 4'ü de gayrimenkulü ana seçenek olarak görüyor.

Gazeta.ru haber sitesinin yorumuna göre, ankete katılanların yüzde 12'si daha karlı yatırım yolları arayacak.  Üstelik, gençler stokları ve gayrimenkulleri tercih ederken, eski nesil altınla daha fazla ilgileniyor.

Gazeta.ru, "Büyük olasılıkla çok yakında uygun bir karar vermek zorunda kalacaklar: Temmuz ayının ilk on yılının sonuçlarına göre, ilk 10 Rus bankasında çekilen mevduat hacmindeki ortalama maksimum oran, geçen ayın üçüncü on yılında yüzde 4.8'e kıyasla yüzde 4.63'e düştü" değerlendirmede bulundu.

Habere göre yakın zaman dilimi içinde, mevduat faiz oranları başka bir rekor kırma getirebilir: Rus dev bankası Sberbank'ın para birimi piyasaları ve faiz oranları stratejisti Nikolay Minko'ya göre, Rusya Bankası Yönetim Kurulu'nun 24 Temmuz'da yapılması planlanan bir sonraki toplantısında, Merkez Bankası kilit oranını 50 baz puan daha düşürecek., yılda yüzde 4'e kadar.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ