USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya: Türkiye ile uçak seferlerinin başlatılması konusunu görüşmeye hazır değiliz

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Ankara’nın önerisine dikkat çekti ve Türkiye ile uçak seferlerinin başlatılması konusunu 15 Temmuz’dan görüşmeye hazır olmadıklarını açıkladı

Rusya: Türkiye ile uçak seferlerinin başlatılması konusunu görüşmeye hazır değiliz
03-07-2020 23:14
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yuri Tsvetkov, Türk meslektaşlarıyla 15 Temmuz'dan itibaren uçak seferlerinin yeniden başlatılması konusundaki Ankara'nın önerisini görüşmeye hazır olmadıklarını açıkladı.

Tsvetkov, "Bu konuyu ele almaya hazır olmadığımızı söyledik, çünkü bu konu, yani sınırı açmak veya açmamak hükümetin ayrıcalığı" dedi.

Daha önce de Rusya Ulaştırma Bakanı Yevgeni Ditrih, Türkiye’nin, koronavirüs pandemisi nedeniyle yapılmayan karşılıklı uçuşların 15 Temmuz’da yeniden başlatılması yönündeki teklifini değerlendirmekte olduklarını söyleyerek, "Fakat henüz söz konusu değil" açıklamasında bulunmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, da Rusya Federasyonu yetkililerinin, diğer ülkelerden meslektaşlarıyla sınırların açılması konusunu görüştğünü, fakat henüz net bir kararın alınmadığını kaydetmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ