USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya: Türk müteahhitlerin dünya başarısını örnek almamız lazım

Rusya İnşaatçılar Birliği Başkanı Gluşkov, “Türk müteahhitlerin dünya başarısını örnek almamız lazım” dedi

Rusya: Türk müteahhitlerin dünya başarısını örnek almamız lazım
23-04-2021 10:03
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Ulusal İnşaatçılar Birliği (NOSTROY) Başkanı Anton Gluşkov, Türk  müteahhitlerin dünyadaki başarılı çalışmalarına vurguda bulunarak, "Bizim örnek almamız lazım" dedi.

Rusya'nın Karadeniz kıyısı Soçi kentinde düzenlenen Uluslararası İnşaat Şampiyonası'nda konuşma yapan NOSTROY Başkanı, Rus müteahhitlerin de dünyaya açılması gerektiğini kaydetti. Gluşkov, "Ulusal ekonomiyi ve ulusal pazarı olabildiğince korumamız gerektiğini anlıyoruz ve şantiyede yerel personelin çalışmasını sağlamaya çalışıyoruz,  Rosatom (Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi) örneği gibi.  Ve belki Rosatom örneğini kullanarak, Rus ulusal inşaat sektörünü bir ihracat endüstrisi haline getirmeye çalışalım. Bakınız, Türkiye  bu beceride ustalaştı ve tüm dünyada müteahhitlik hizmetlerinden oldukça başarılı bir şekilde yararlanıyor ve tanıtııyor" şeklinde konuştu.

Bu arada daha önce, Rus parlamentosunun yayın kurumu Parlamentskaya Gazeta gazetesi de Türk inşaat firmalarının projeleriyle tüm dünyada ünlü olduğunu vurgulamıştı.

Mersin Akkuyu Nükleer santralindeki çalışmalata değinen Rus devlet gazetesi, "Santral bir Rus projesine göre inşa ediliyor, neredeyse tüm ekipman Rusya'dan tedarik ediliyor ve inşaat ve montaj işleri için ağırlıklı olarak Türk firmalara öncelik veriliyor. Ve bu tesadüf değil. Türkler uzun zamandır inşaat projeleriyle tüm dünyada ünlüdür, Onlar, (Türk inşaat firmaları büyük ölçekli tesis, gökdelen, AVM'ler, ofis merkezleri ve stadyumlar projeleri konusunda uzman olmakta." diye Türk inşaat firmalarının Rusya'daki başarılarını da övmüştü.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ