USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya petrol ihracatını yeni pazarlara yönlendirmeyi başardı

Rusya’nın petrol ihracatını yeni pazarlara yönlendirmeyi başardığı ifade edildi

Rusya petrol ihracatını yeni pazarlara yönlendirmeyi başardı
29-07-2024 16:15
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Enerji ve Finans Enstitüsü'nün (IEF) enerjiden sorumlu Genel Müdürü Aleksey Gromov, "Rusya petrol ihracatını yeni pazarlara yönlendirmeyi başardı" dedi.

Resmi Ria Novosti haber ajansına konuşan uzmana göre, Rusya, Rus petrol şirketlerinin yönetiminin çabaları ve yaptırımları başlatanların öngörüsü sayesinde, AB ambargosu sonrasında petrol ihracatını gelir kaybı yaşamadan yeni pazarlara yönlendirmeyi başardı.

Gromov, Rus petrol ve petrol ürünleri tedarikine yönelik AB ambargosunun sırasıyla 6 ve 8 aylık bir gecikmeyle uygulamaya konduğunu, bu nedenle Rus şirketlerinin tedarik lojistiğini yeniden inşa etme ve yeni pazarlar bulma konusunda zaman gecikmesi yaşadığını açıkladı.

“Ve şirketlerimiz bu görevle mükemmel bir şekilde başa çıktı," diye vurgulayan uzman, Avrupa pazarından gelen tedariklerin büyük ölçüde Hindistan pazarına yönlendirildiğini ifade etti.

Gromov, "Eğer yaptırımlar (petrol ambargosu ve fiyat tavanı) ilan edilir edilmez derhal yürürlüğe girerse, bu Rusya için kritik bir seçenek olacaktır. Bu durumda şirketler ihracatlarını anında yeniden inşa edecek ve gelirlerini kaybedeceklerdir" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ