USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Buravov: Karşılıklı yapıcı yaklaşım bölgede barış ve refahın tesisini sağlamakta

12 Haziran Rusya Milli Günü vesilesiyle Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Buravov, yayınladığı dostluk mesajında "Karşılıklı yapıcı yaklaşım bölgede barış ve refahın tesisini sağlamakta” dedi

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Buravov: Karşılıklı yapıcı yaklaşım bölgede barış ve refahın tesisini sağlamakta
13-06-2020 00:03
Google News

MOSKOVA

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, 12 Haziran Rusya Milli Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, ikili karşılıklı yapıcı yaklaşımın, Rusya ile Türkiye için ortak olan bölgede barış ve refahın tesisini sağladığını vurguladı.

Başkonsolosluk tarafından yayınlanan açıklamada, Başkonsolos Buravov, şunları kaydettti:

"Değerli yurttaşlarımız!

12 Haziran’da biz en önemli devlet bayramımızı -Rusya Günü’nü- kutluyoruz.

Rusya, asırlara uzanan tarihi, çok yönlü kültürü ve gelenekleri, zengin ve hayret verici doğası olan bir ülke. Ancak bizim ülkemizin en büyük serveti, insanlarıdır. Rusya Federasyonu’nda yaşayan onlarca farklı halk, bizim Vatanımızı eşi benzeri olmayan bir ülke kılmaktadır.

Bu tarih, Rusya’nın hayatında yeni bir dönemi sembolize etmektedir. Geçtiğimiz 30 yılda Rusya, hızlı gelişime doğru önemli adımlar atabileceğini gösterdi. Ülkede yeni siyasi, ekonomik ve sosyal bir düzen kuruldu. Çağdaş devlet kurma sürecinde ortaya çıkan zorluklar, vatandaşlık ve milletlerarası uyum temelinde çözüldü.

Rusya, uluslararası meselelerde oynadığı önemli rolünü de ortaya koydu. Bazı ülkelerin Rusya Federasyonu ile eşit temelli ortaklıklar tesis etmek istememesine ve dışarıdan Rusya’nın çok yönlü gelişimini engelleme çabasına rağmen bizim devletimiz, uluslararası hukuk prensiplerine dayalı, sorumluluk üstlenen, dengeli bir dış politika izlemektedir.

Karşılıklı saygı, iyi komşuluk ve başarılı devletlerarası işbirliği örneklerinden birini günümüz Rus-Türk münasebetleri oluşturmaktadır. Bu günlerde biz iki taraf arasında diplomatik münasebetlerin tesisinin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Fırsattan istifade ederek yurttaşlarımızı ve Türk dostlarımızı ortak bayramla kutlamak istiyorum. Karşılıklı yapıcı yaklaşım, uzlaşmaya hazır olmak ve ortak enerjik çaba, Rus-Türk münasebetlerinin yeni bir boyuta çıkartılmasını ve Rusya ile Türkiye için ortak olan bölgede barış ve refahın tesisini sağlamaktadır.

Sonuç olarak İstanbul Başkonsolosluğu’nun görev çevresinde yaşayan Rusya vatandaşlarına ve hepimize Vatanımızın refahı ve gelişimi çerçevesinde yeni başarılar elde etmemizi diliyorum.

Değerli dostlar, Sizi Rusya Günü Bayramı ile kutluyorum!"

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ