USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya'nın en kuzeyindeki "Arhangelsk Havalimanı’nın Uluslararası Statüsü"nü Türkiye kurtarmış!

Türkiye'nin, Rusya'nın en kuzeyindeki Arhangelsk Kent Havalimanı'nın "Uluslararası Statü"sünü nasıl kurtardığını, ilgili havalimanının müdürü, Rus devlet televizyonunda açıkladı

Rusya'nın en kuzeyindeki "Arhangelsk Havalimanı’nın Uluslararası Statüsü"nü Türkiye kurtarmış!
25-11-2019 05:37
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Antalya'ya yönelik charter seferleri sayesinde Rusya'nın en kuzeyindeki Arhangelsk Kent Havalimanı'nın yıllar önce, “Uluslararası Havalimanı" statüsünden mahrum olmaktan kurtarıldığı ortaya çıktı.

Rusya Devlet televizyonu Rossiya kanalının özel haberine göre, geçtiğimiz Ekim ayı sıralamasında Arhangelski Havalimanı “dakiklik" açısından Rusya'da birinciliği, dünya sıralamasında ise Danimarka Karup Havaalanı'ndan sonra ikinciliği kazandı.

Arhangelski Havalimanı Genel Müdürü Vage Petrosyan, Devlet Televizyonuna verdiği demeçte, havalimanının yıllar önce yaşadığı sorunları anlatırken Türkiye'ye yönelik charter seferleri sayesinde, ciddi tehlikeyi atlattıklarını belirtti.

Petrosyan, "2009 yılında havalimanında tek bir charter sefer faaliyet gösteriyordu; bu da Türkiye idi. Uluslararası Havalimanı statüsünden mahrum kalabilirdik. Çünkü sefer sayısı az idi. Sınır ve gümrük kontrolünü çalıştırmak çok ağır idi. Fakat atlattık. Ve 2018 yılında 850 bin yolcu taşıdık. Kıyaslama yaparsak, Arhangelsk'in nüfusu 350 bin kişi" dedi.

Bu arada, Rusya'nın bazı kent havalimanları da Türkiye'ye yönelik charter seferleri sayesinde uluslararası havalimanı statüsünü kazanmış bulunuyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ