USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya Maliye Bakanı Siluanov’dan enflasyona karşı kaçınılmaz yapılması gerekenler

"Bunlar yapılmazsa enflasyonda artış kaçınılmazdır!" Rusya Maliye Bakanı Siluanov, Ekonomideki son duruma dikkat çekerek enflasyondaki artışa karşı kaçınılmaz olarak yapılması gerekenlere işaret etti

Rusya Maliye Bakanı Siluanov’dan enflasyona karşı kaçınılmaz yapılması gerekenler
23-11-2023 09:39
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, herkesin sıkı bir bütçe ve para politikasından hoşlanmadığını, ancak aksi takdirde Rusya'da enflasyonun hızlanmasının kaçınılmaz olacağı hususunda uyarıda bulundu.

Bir forumda konuşan Bakana göre, yaptırım baskısı altında sıkı bir bütçe politikası izlemek çok zor bir süreç.

Rusya Maliye Bakanı Siluanov, “Çok zor arkadaşlar, lütfen inanın bana” diye seslendi.

Bakan, "Gerçekten paraya ihtiyacımız var. Ona her şey için ihtiyacımız var; sosyal hizmetler için, savunma güvenliğini sağlamak için, teknolojik gelişimimiz için, Rusya Federasyonu'nun kurucu varlıklarını desteklemek için" dedi.

Bakan Siluanov, "Bu şartlarda tıpkı Merkez Bankası gibi öncelikleri seçip sorumlu bir maliye politikası izlememiz gerektiğini anlıyoruz” dedi.

Bakan, sözlerine şöyle devam etti: "Belki bazı insanlar faiz oranının yükselmesinden hoşlanmıyor. Ancak şu anda bir enflasyon sarmalını başlatamayız. Çünkü bu insanları, ekonomiyi vuracak ve son yıllarda elde ettiğimiz gelirleri ve kazanımları yok edecek. Dolayısıyla bu da kolay değil. Hoşumuza gitmeyebilir ama mevcut durumda kesinlikle doğru."

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 2023 yılında Rusya Federasyonu'nda enflasyonun yüzde 7,5, Rusya Merkez Bankası ise yüzde 7-7,5 aralığında olacağını öngörüyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ