USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya lideri Putin’den, Kırım Tatarları açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım Müftü Yardımcısı İsmailov ile görüşmesinde Kırım Cumhuriyeti’ndeki Tatarlara sahip çıktıklarını söyledi

Rusya lideri Putin’den, Kırım Tatarları açıklaması
22-03-2021 08:32
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin Kırım Cumhuriyeti'ndeki Kırım Tatar halkına sahip çıktıklarını anlattı.

Kırım ile ilgili videolu toplantıya katılan Putin, Kırım Müslümanları Dini Dairesi Müftü Yardımcısı Ayder İsmailov'dan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. 

Bölgede Kırım Tatar halkının nasıl yaşadığını anlatan İsmailov, inşa edilmekte olan Cuma Camisi'nin açılışına Rusya lideri Putin'i de davet etti. 

Kırım Müftü Yardımcısı İsmailov, Kırım Tatar halkıyla ilgili bazı dış ülkelerden kaynaklı bilgilerin gerçeklerle bağdaşmadığını da kaydetti. 

Bunun üzerine Putin, "Biz kimsenin hayal etmediği şeyi yaptık; Kırım Tatar diline Kırım'da devlet dili statüsü verildi. Cuma Camii inşaatından bahsettiniz. Nitekim, hem Sovyet döneminde hem de Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olduğu günlerde, birçokları bu konu hakkında konuştu, düşündü ve hayal etti. Böyle bir şeyler yapılmadı, olmadı, hatta planlarda bile yoktu. Ve bu projeyi tamamlıyoruz. Ve bunların hepsi Kırım'ın Kırım Tatar halkına olan bir saygı göstergesi olmakta. Ve bu yüzden devam edecek, hiç şüphem yok" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ