USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya Komünist Partisi lideri Zyuganov: Tahılı Türkiye'ye satıyoruz, Türkiye de bize un satıyor

Türkiye’ye tahıl sattıklarını hatırlatan Rusya Komünist Partisi lideri Zyuganov, Tahılı Türkiye'ye satıyoruz, Türkiye de bize pahalı un satıyor” dedi

Rusya Komünist Partisi lideri Zyuganov: Tahılı Türkiye'ye satıyoruz, Türkiye de bize un satıyor
11-03-2021 09:17
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Komünist Partisi Başkanı Gennadi Zyuganov, Türkiye'ye tahıl sattıklarını hatırlatarak, "Türkiye sonra bize iki kat pahalı un satıyor" dedi.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma'da düzenlenen Tarım Forumu'nda konuşan Zyuganov, ülkenin tarım ekonomisiyle ilgili sorunları değerlendirdi. 

Rus politikacı, "Şimdi üç yıllık yeni bir dönem için bütçe oluşturmaya başlıyoruz. Ve hep birlikte tarım sektörünün desteklenmesi gerektiğini anlamalıyız. Ne de olsa geçen yıl yüzde 2 artış sağlayan tek sektör bu. Ama bugün yurt dışına ihraç edilen tahılı iyi değerlendirmeliyiz. Şimdi de tahılı Türkiye'ye gönderiyorlar, orada öğütüp una dönüştürüyorlar ve bize bir buçuk-iki kat daha fazla fiyatla satıyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu arada, daha önce hububat alanında Türkiye’den akademisyen davetinde bulunduklarını kaydeden Prof. Dr. Vladimir Şamanin de, Rusya’nın, kaliteli un üretimi konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanacağını ifade etmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ