USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi ile vergi anlaşmasını feshetti

Rusya Maliye Bakanlığı, Kıbrıs Rum Kesimi ile çifte vergilendirmeyi önleme amacıyla yapılan vergi anlaşmasının feshedildiğini duyurdu

Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi ile vergi anlaşmasını feshetti
04-08-2020 07:19
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi ile vergi anlaşmasını feshetti.

Rusya Maliye Bakanlığı açıklamasına göre, Kıbrıs Rum Kesimi ile çifte vergilendirmeyi önleme Anlaşmasını kaldırmaya başladı.

Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi ile vergi anlaşmasının feshedildiğini açıkladı. Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı, Kıbrıs Rum Kesimi'nin önerilerinin kabul edilemez olduğunu da kaydetti.

Bakanlığa göre, "Kıbrıs'ın (Rum Kesimi) Rusya menşeli önemli mali kaynakların yargı yetkisiyle Rusya topraklarından vergisiz çekilmesini kolaylaştıracak".

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mart ayında "Gelirlerini yabancı hesaplara temettü şeklinde çekenler için imtiyazlı vergi oranlarının kaldırılması" açıklamasını yapmıştı.

Putin’in talimatında, Rusya Federasyonu vatandaşlarının firma gelirlerinden elde edip yurt dışına çıkardıkları kar payları üzerinden yüzde 15 vergi alınması talep ediliyordu.  Bakanlık sitesinde de şuna şöyle vurgu yapılmakta: "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın Rusya Federasyonu topraklarından Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ödenen yüzde 15 oranında temettü ve faiz şeklinde vergilendirilmesine ilişkin talimatlarını yerine getirmek için bu yılın 3 Ağustos tarihinde Rusya Maliye Bakanlığı Anlaşmanın feshi için prosedürü başlatır."

O dönem yukarıdaki gelişmelerin ardından Nisan ayında Rusya Maliye Bakanlığı vergi anlaşmasındaki değişiklikleri karşı tarafa bildirdi. Bu gelişmenin ardından taraflar masaya oturdu.

Rus basını, geçtiğimiz hafta Putin ve Kıbrıs Rum Kesimi lideri arasında telefon görüşmesinin yapıldığına da dikkat çekiyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ