USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya, kaliteli un üretimi konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanacak

Hububat alanında Türkiye’den akademisyen davetinde bulunduklarını kaydeden Prof. Dr. Şamanin, Rusya’nın, kaliteli un üretimi konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanacağını ifade etti

Rusya, kaliteli un üretimi konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanacak
15-02-2021 09:38
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya, kaliteli un üretimi konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanacak.

Konuyla ilgili açıklama Sibirya'daki Stolıpin'in adını taşıyan Omsk Devlet Tarım Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Vladimir Şamanin tarafından yapıldı. 

Rus resmi gazete Rossiyskaya Gazeta'ya konuşan Prof. Şamanin, üniversitede buğdayın besin değerini artıracak dünya standartlarında bir laboratuvar oluşturacaklarını duyurdu.

Prof. Dr. Şamanin, proje bağlamında, hububat alanında Türkiye’nin en önemli akademisyenleri arasında yer alan Prof. Dr. Hamit Köksel'i de davet ettiklerini kaydetti.

Rus akademisyen, "Kuralımı şöyle: Laboratuvardaki araştırmalar, dünya çapında bir uzman olan bağımsız bir bilim insanı tarafından yönetilmelidir. Ve bilimsel notu en yüksek olan Prof. Dr. Hamit Köksel'i davet etmeye karar verdik. Türkiye dünyada un ihracatı yapan ilk ülkedir. Ve özellikle tahıl bizden satın alıyor" diye bilgi verdi.

RUS ÖĞRENCİLER, TÜRKİYE'DE STAJ DA YAPACAK

Prof. Dr. Şamanin, amaçlarının sadece Sibirya markasını yeni bir seviyeye taşımak değil, aynı zamanda da personel yetiştirmek olduğunu da vurguladı.

Rus akademisyen, "Üniversitemizin öğrencileri, lisansüstü öğrencileri, Türkiye'de staj yapabilecek. Bu onların hedeflerine varmasına yardımcı olacak. Hedefler ise şunlar: gen havuzu ve faydalı çeşitler oluşturmak, kalitelerini artırmak! Ve dünya pazarında altın Sibirya tahılını tanıtmak” dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ