USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya, inşaat sektöründeki işçi açığını Türkiye ile çözecek

Rusya’nın, inşaat sektöründeki işçi açığını Türkiye ve komşu ülkelerden gelecek işçiler vasıtası ile çözeceği kaydedildi

Rusya, inşaat sektöründeki işçi açığını Türkiye ile çözecek
25-01-2021 09:11
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya, inşaat sektöründeki işçi açığını, Türkiye, Tacikistan, Özbekistan ve Kazakistan'dan gelen işçiler sayesinde çözmeye çalışacak.

Devlet haber ajansı TASS'a göre, konuyla ilgili açıklamayı Rusya İnşaat ve İskan ve Toplum Hizmetleri Bakanı Irek Fayzullin yaptı.

Rus bakana göre, söz konusu ülkelerden gelecek olan işçilerin şantiyelerde çalışmak üzere bir giriş mekanizması Rusya'da oluşturulacak. 

Fayzullin, Rusya Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş dünyasıyla yaptığı toplantıda "Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan ve Türkiye için Komisyon oluşturuldu. Bu prosedürü manüel olarak oluşturduk" dedi.

Bakan, büyük inşaat şirketlerinin temsilcilerinin veya bölge başkanlarının Rusya'ya yabancı işçi getirilmesi talebiyle İnşaat Bakanlığı'na başvurabileceğini kaydetti.

Bakanın sözlerine göre, sınırların açılmasından sonra, yabancı işçilerin ülkeye girişleri için yeni bir mekanizma öngörmek mümkün olacaktır.

Bu arada Rus Kommersant gazetesi, "Bakanın sözlerinden de anlaşılacağı gibi, bu prosedür geçicidir: Sınırların açılmasına doğru göçmenlerin girişine yönelik yeni bir mekanizma hazırlanacaktır." değerlendirmede bulundu.

BİZZAT PUTİN TALİMAT VERMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde göçmen işçileri şantiyeye çekme prosedürünü basitleştirme talimatı vermişti.

Hükümetin tekliflerini 1 Mart'a kadar sunması da gerekiyor.

Daha önce basına konuşan Rus üst düzey yetkilileri, ülkede inşaat sektöründe işçi sıkıntısının olduğunu dile getirmişti.

Bu arada, daha önce Rusya İnşaat Bakanlığı, Türkiye ile ertelenen İşbirliği Memorandumu'nu mutlaka imzalayacaklarını da kaydetmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ