USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya İnşaat Bakanı Yakuşev: Türkiye ile İşbirliği Memorandumunu mutlaka imzalacağız

Rusya İnşaat Bakanı Yakuşev: Türkiye ile ertelen İşbirliği Memorandumunun mutlaka imzalanacağını belirtti

Rusya İnşaat Bakanı Yakuşev: Türkiye ile İşbirliği Memorandumunu mutlaka imzalacağız
14-09-2020 07:27
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Türkiye ile ertelenen İşbirliği Memorandumu'nu mutlaka imzalayacaklarını kaydetti.

Moskova'da açıklama yapan Rus bakan, Türk-Rus işbirliğine de değindi. Yakuşev, "Türkiye ile ortaklık ilişkilerimiz devam edecek. Vladimir Yakushev, "Konut inşaatı ortak konumuz olmakta. Burada teknik düzenleme, teknoloji, rahat bir ortam oluşturma da söz konusu. Dolayısıyla, Türk meslektaşlarla imzası ertelenen memorandum mutlaka, törenle ve çevrimdışı formatta imzalanacaktır" diye bilgi verdi.

Bu arada, geçtiğimiz yıl Rusya İnşaat Bakanı Yakuşev ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar bir araya gelmşti.

Görüşmede Rus bakan, Türk inşaat şirketlerinin 'Konut ve kentsel çevre' projesinin gerçekleştirilmesinde yer alabileceğini kaydetmişti

 Konuyla ilgili elçilik tarafından şu bilgi de verilmişti: "Büyükelçi Mehmet Samsar RF İnşaat ve Konut Hizmetleri Bakanı Vladimir Yakuşev’e nezaket ziyaretinde bulunmuştur. Görüşmede, inşaat şirketlerimizin Rusya’da yeni projeler almaları hususu ile çevre ve şehircilik alanında işbirliği imkanları ele alınmıştır."

Öte yandan Rus basınına göre, Rusya tarafı, geçen yıl Türkiye'ye çevre ve şehir planlamaya yönelik işbirliği memorandum taslağı göndermişti. Bakanlık, 2020 yılında St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu çerçevesinde söz konusu memorandumun imzalanmasını planlıyordu. Koronavirüs nedeniyle memorandumun imzalanması ertelenmişti.

Daha önce Rus bakan, Türk inşaat firmalarının Rusya pazarının önceliği olduğunu kaydetmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ