USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Rusya İnşaat Bakan Yardımcısı: 100 bin işçiye ihtiyacımız var!

Rusya İnşaat Bakan Yardımcısı Stasişin, Rusya bölgelerindeki şantiyelerde 100 bin işçiye ihtiyacın olduğunu ifade etti

Rusya İnşaat Bakan Yardımcısı: 100 bin işçiye ihtiyacımız var!
18-09-2020 07:45
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya İnşaat Bakan Yardımcısı Nikita Stasişin, Rusya'nın bölgelerindeki şantiyelerde 100 bin işçiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Moskova'da inşaat sektörüyle ilgili bir forumda konuşan Bakan Yardımcısı, şunları söyledi:

"Bugün, bölgelerden gelen ek talep (şantiyelerdeki işgücü) yaklaşık 100 bin işgücü kaynağıdır. Ama burada şu da anlamanız gerekir, bunlar işçi ya da mühendis ve teknisyenlerdir.

Sırbistan, Türkiye'den gelen işçilerden bahsediyorsak, o zaman bu, tabii ki mühendis ve teknisyenler. Kuzey Kore ve eski Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerindeki işçilerden bahsediyorsak, o zaman bunlar öncelikle işçilerdir."

Koronavirüs salgını bağlamında, yabancı işçilerin şantiyelerde çalışmak üzere Rusya'ya gelişleri için özel bir prosedür oluşturulduğunu da vurguladı.

Rusya İnşaat Bakan Yardımcısı, "Şimdi şirket, İnşaat Bakanlığı'na mühendislik ve teknik işçi ve iş gücü davet edilmesi için başvuruda bulunuyor. Bunu iki gün içinde değerlendirip Federal Göç İdaresi FMS ve Federal Güvenlik Servisi FSB Sınır Birliği kurumuna gönderiyoruz. Bu nedenle bugün nitelikli iş gücü ve göçmen işçilere ihtiyacı olan şirketler, koronavirüs kaynaklı kısıtlamalarla ilgili ayrı bir kararla Rusya'ya giriyor. Teknoloji burada söz konusu. ve Rus hükümetinin emriyle onaylanıyor " bilgi verdi.

Staişin Temmuz ayında da, Rusya'da inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çektiklerini kaydetmişti. 

Bu arada, geçtiğimiz günlerde Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Türkiye ile ertelenen İşbirliği Memorandumu'nu mutlaka imzalayacaklarını kaydetmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ