USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya İhracat Merkezi'nden Türkiye'ye 1,8 milyar doların üzerinde ihracat desteği

Rusya İhracat Merkezi'nden Türkiye'ye 2023 yılında 1,8 milyar doların üzerinde ihracat desteğinin gerçekleştiği kaydedildi

Rusya İhracat Merkezi'nden Türkiye'ye 1,8 milyar doların üzerinde ihracat desteği
17-01-2024 16:53
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya İhracat Merkezi (REC, VEB.RF Grubu), 2023 yılında Türkiye'ye 1,8 milyar doların üzerinde ihracata destek verdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, "REC, 2023 yılında toplamda 1,8 milyar doların üzerinde Türkiye'ye ihracata destek verdi. Rusya'nın Türkiye'ye ihracatının yapısında, tedariklerin ana payı mineral ürünler, metaller ve bunlardan yapılan ürünler, gıda ürünleri ve tarımsal hammaddeler, kimyasal ürünler, makine ve ekipmanlara düşmektedir. Türkiye'de otomotiv, makine mühendisliği, savunma ve havacılık sanayi, tarım, altyapı projeleri ve finans sektörü aktif olarak gelişiyor." bilgisi verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan REC'in Türkiye Temsilcisi Timur Safin, “Aktif olarak gelişen sanayi sektörüne ve malların yarıdan fazlasının üretiminin hammadde ve işleme amaçlı türevlerin ithalatına dayalı olmasına rağmen, Türkiye, üretimin çeşitli alanlarında geniş bir yelpazedeki hammadde dışı malzemeleri ithal etmekle ilgilenmektedir. " dedi.

Safin, Türkiye ile ticaretin kendine has özellikleri olduğunu vurguladı. Bunlar, Türkiye pazarındaki yüksek rekabet, tarife ve tarife dışı ithalat kısıtlamaları ile ilişkilidir.

Safin, "Bu bağlamda REC, Türkiye pazarının ihracatçılara uygun bir formatta geliştirilmesine yardımcı olarak hataların ve olası hayal kırıklıklarının önlenmesine yardımcı olmaktadır." dedi.

Rus yetkili sözlerine şöyle devam etti: "Belirli alanlardaki uluslararası istişarelerin bir parçası olarak, uzman dernek ve derneklerin temsilcilerini, şirket yöneticilerini, danışmanlık ajanslarını, sertifikasyon merkezlerini ve diğer ilgili tarafları uzman olarak davet ediyoruz"

Safin, gelecek vaat eden ihracatçıların, Rus ürünlerine ilgi gösteren potansiyel alıcıların bir listesinin derlendiği yabancı alıcı arama gibi REC hizmetlerine de erişebileceklerini sözlerine ekledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ