USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya hatırlattı: Atatürk bundan tam 100 yıl önce Lenin'e mektup gönderdi

Atatürk'ün 100 yıl önce Lenin'e mektup gönderdiğini hatırlatan Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, biri tarihi, diğeri Atatürk portreli iki de “resim” paylaştı

Rusya hatırlattı: Atatürk bundan tam 100 yıl önce Lenin'e mektup gönderdi
26-04-2020 20:47
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 100 yıl önce Sovyet Rusya'nın lideri Vladimir Lenin'e mektup yazarak ikili diplomatik ilişkilerin kurulmasını teklif etmesini hatırlattı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği sosyal medya sayfasında konuyla ilgili şu bilgi yer aldı: 

"Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 100 yıl önce 26 Nisan1920’de Vladimir Lenin’e mektup yazarak yeni kurulmuş Hükümet adına Sovyet Rusya ile diplomatik ilişkilerin kurulmasını teklif etti ve Türk halkına işgal kuvvetleriyle mücadelesinde yardımı rica etti."

PUTİN: ATATÜRK RUSYA'NIN DOSTUYDU

2018 yılı Aralık ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’daki yerli ve yabancı gazetecilere düzenlediği geleneksel yıllık basın toplantısında Atatürk'le ilgili görüşlerini aktarmıştı.

Putin soru üzerine dünya medyası önünde Atatürk'ten övgüyle söz ederek, "Büyük insan... "Atatürk, modern Türkiye'nin kurucusu.. Atatürk, Rusya'nın dostuydu. Bizimle çalıştı. Bu bizim için çok değerli" karşılığını vermişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ