USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya haftada 4 gün çalışma sistemini tartışıyor

Rusya’da, Başbakan Medvedev’in Cenevre’deki açıklamasının ardından, halkın hobilerine ve ailelerine daha fazla vakit ayırabileceği haftada 4 gün çalışma sistemi tartışılırken, ücret kaybı endişesi de giderilmeye çalışılıyor

Rusya haftada 4 gün çalışma sistemini tartışıyor
14-08-2019 08:45
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya, haftada 4 gün çalışma sistemini tartışıyor.

Haziran ayında Rus “VTSİOM" kamuoyu araştırma şirketi, bir anket yayınladı. 

Araştırmaya göre, Rus halkının yüzde 43’ü, haftada 4 gün çalışma sistemine karşı olduğunu ve böyle bir durumda ücret kaybı yaşanabileceği endişesi taşıdığını belirtmişti.

Daha önce, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev de, Cenevre'deki Uluslararası Çalışma Konferansı’nda yaptığı konuşmada, sosyal ve iş sözleşmesinin temeli olarak gelecekte dört günlük bir çalışma sistemine geçme olasılığının olabileceğini açıklamıştı.

ŞERKUŞOV: ÇALIŞMA ÜCRETİ KORUNMALI...

Bu gelişmenin ardından Rusya Bağımsız Sendikacılar Federasyonu (FNPR) konuyla ilgili teklifini Rusya Üçlü Komisyonu'na gönderdi. FNPR Basın Sözcüsü Aleksandr Şerşukov, çalışma ücretinin korunması koşuluyla olaya olumlu baktıklarını vurguladı.

İSAYEV: ÜCRET KAYBI YAŞAMADAN...

İktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin Duma (parlamento alt kanadı) Meclis Grubu Başkan Birinci Yardımcısı Milletvekili Andrey İsayev, 4 gün çalışma sistemi sayesinde Rus vatandaşlarının ücret kaybı yaşamadan ailelerine ve hobilerine daha çok vakit ayırabileceğini kaydetti.

Rus milletvekili, halkın endişelerini dikkate aldıklarını, dolayısıyla haftada 4 gün çalışma sisteminde, çalışanların mevcut maaşlarının korunması gerektiğini de önemle vurguladı.

RYAZANSKİ: YAKIN GELECEKTE UYGULANMASI ZOR!

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Sosyal Politika Komisyonu Başkanı Valeri Ryazanski ise yüksek üretimlilik ve yüksek maaşlarının olması durumunda 4 gün çalışma sisteminin uygulanabileceğine işaret ederek, "Fakat yakın gelecekte uygulanacağını şimdiden söylemek çok erken." dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ