USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya: Dorado balığı yetiştirilmesinde Türkiye'nin deneyiminden yararlanacağız

Rusya Federadal Balıkçılık Servisi Başkan Yardımcısı Savçuk, Karadeniz'de “Dorada balığı" yetiştirmeyi planladıklarını, bu konuda Türkiye’nin deneyimlerinden faydalanacaklarını açıkladı

Rusya: Dorado balığı yetiştirilmesinde Türkiye'nin deneyiminden yararlanacağız
09-09-2019 08:27
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya, dorado balığı yetiştirilmesi konusunda Türkiye'nin deneyiminlerinden yararlanacak.

Konuyla ilgili açıklamayı Rusya Federadal Balıkçılık Servisi (Rosrıbolovstva) Başkan Yardımcısı Pyotr Savçuk yaptı. Savçuk, Karadeniz'de dorada balığı yetiştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Rosrıbolovstva Başkan Yardımcısı Savçuk, "Türkiye'nin levrek ve dorado balığı yetiştiriciliği konusunda iyi bir deneyime sahip. Bizler de Karadeniz'de dorado yetiştireceğiz” diyerek Türkiye’nin bu konudaki deneyimlerinden yararlanacaklarını belirtti.

Savçuk, kurum olarak "Dorado Balığı" yetiştiriciliği konusunda gerekli çalışmaların başlatıldığı ve şirketlerle görüşmelere devam edildiğini vurguladı.

DORADO BALIĞI…

Boyu 40 ila 70 cm. arasında değişen, ağırlığı 17 kilograma kadar ulaşan Dorado deniz balığı, besleyici eti ve etinde bir çok eser elementi bir arada bulundurmasıyla biliniyor. Diyet yapanlar tarafından özellikle tercih edilen yağsız etinin 100 gramında, sadece 1.8 gram yağ bulunur.

Gövdesinin alt kısmını kaplayan altın rengi ile tanınan ve herhangi bir yöntemle pişirilerek hazırlanan dorado balığı, çipura balığına da benzetiliyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ