USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: ABD Kürtlere silah temin ederek Türkiye'yi kışkırttı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "ABD, Irak toprakları üzerinden Kürtlere yeni konvoylarla silah göndererek Türkiye’yi kışkırttı." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: ABD Kürtlere silah temin ederek Türkiye'yi kışkırttı
15-02-2018 19:50
Google News

MOSKOVA (AA) - Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Suriye’de Kürtlere silah temin ederek Türkiye’yi kışkırttığını belirterek, “Türkiye de karşılık olarak Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında askeri operasyonlara devam etti.” dedi.

Zaharova, baÅŸkent Moskova’da düzenlenen basın toplantısında, Suriye’de yaÅŸanan son geliÅŸmelere iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

ABD’nin, El Tanf civarındaki geniÅŸ bir bölgeyi “iÅŸgal” etmeye devam ettiÄŸini ifade eden Zaharova, “Bu bölge, DEAÅž’ın kalan üyeleri için güvenli bir barınak haline gelmiÅŸ durumda. ABD, Fırat Nehri’nin doÄŸu kıyısında, Kürt müttefiklerine destek vermek için Suriye ordusuyla açık bir cepheleÅŸmeye giriyor.” diye konuÅŸtu.

Zaharova, ABD’nin, Suriye’deki hamleleriyle Türkiye’yi de kışkırttığını dile getirerek, “ABD, Irak toprakları üzerinden Kürtlere yeni konvoylarla silah göndererek Türkiye’yi kışkırttı. Türkiye de karşılık olarak Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında askeri operasyonlara devam etti.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Saldırıda 5 Rus vatandaşı öldürülmüÅŸ olabilir"

ABD öncülüÄŸündeki koalisyon tarafından 7 Åžubat’ta yapılan saldırılarda yüzlerce Rus vatandaşının öldürüldüÄŸüne yönelik haberlerin de gerçeÄŸi yansıtmadığını açıklayan Zaharova, “Söz konusu saldırıda hayatını kaybedenlerin olduÄŸu doÄŸru ancak bunlar teyide muhtaç bilgiler. Saldırıda 5 Rus vatandaşı öldürülmüÅŸ olabilir ancak bu ÅŸahıslar Rus ordusu mensubu deÄŸiller.” dedi.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi