USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Filistinli ve İsrailli ortaklarla koordinasyona hazırız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD'nin sözde Orta Doğu barış planı konusunda Filistin ve İsrail ile sıkı koordinasyona hazır olduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Filistinli ve İsrailli ortaklarla koordinasyona hazırız
31-01-2020 00:05
Google News

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Bakanlıkta düzenlediÄŸi basın toplantısında, güncel konulara iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Filistin-Ä°srail meselesine "çözüm bulmak" iddiasıyla ilan ettiÄŸi 181 sayfalık planı incelemeye baÅŸladıklarını belirten Zaharova, teklifin toprak deÄŸiÅŸimi, Kudüs ve mültecilerin statüsü ile ilgili olduÄŸunu hatırlattı.

ABD'nin sunduÄŸu teklifin, Filistin tarafından kesinlikle kabul edilmediÄŸine dikkati çeken Zaharova, "Bu konuda Filistin ve Ä°srail halkının sözü belirleyici olmalıdır. Bu, onların geleceÄŸiyle ilgilidir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Zaharova, sözde plandaki konuların, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kararları, Madrid Ä°lkeleri, Arap Barış GiriÅŸimi gibi uluslararası kararlarda yer aldığına iÅŸaret etti.

Filistin-Ä°srail meselesinin çözümüne iliÅŸkin ortak çabalar çerçevesinde yapıcı çalışmaları devam ettirmeye hazır olduklarının altını çizen Zaharova, "Filistin ve Ä°srailli ortaklarla, Orta DoÄŸu ve Kuzey Afrika Bölgesi ülkeleri ve Orta DoÄŸu Dörtlüsü (Rusya, ABD, Avrupa BirliÄŸi, BM) ile sıkı koordinasyona hazırız." ifadelerini kullandı.

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Rusya'nın Soçi ve Astana'daki yükümlülüklerini yerine getirmediÄŸine yönelik sözlerinin sorulması üzerine, "ÜstlendiÄŸimiz yükümlülüklere baÄŸlıyız." cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi