USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Azerbaycan ve Ermeni diaspora liderleriyle görüştü

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısının ardından bölgedeki çatışmalar ve yükselen tansiyonun ardından, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, Azerbaycan ve Ermeni diaspora liderleriyle görüştüğü bildirildi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Azerbaycan ve Ermeni diaspora liderleriyle görüştü
27-07-2020 06:42
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Azerbaycan ve Ermeni diaspora liderleriyle birer görüşme yaptığı kaydedildi.

Ermenistan'ın Azerbaycan’a saldırmasının ardından başlayan Ermenistan-Azerbaycan gerilimi, her 2 ülke halkından çok sayıda kişinin yaşadığı Rusya’ya da sıçraması üzerine Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan diaspora liderleriyle birer görüşme yaptı.

Azerbaycan'ın Haqqin.az haber sitesine göre, Lavrov, Rusya'daki Azerbaycanlı diaspora liderlerinden, ünlü işadamı God Nisanov'u kabul etti. 

Lavrov- Nisanov görüşmesinde, Azerbaycan toplumunun Rusya Federasyonu topraklarında milletlerarası barış ve uyumu sağlamadaki rolü ele alındı.

Rus "Kiyevskaya Ploşad" şirketi Başkanı Nisanov, Azerbaycan-Ermenistan sınırında Ermeni tarafının Azerbaycan'a yönelik saldırganlığı ile ilgili konuyu gündeme getirdi. Nisanov, Ermenistan'ın saldırganlığının Azerbaycan kökenli Rus vatandaşlarının tepki ve öfkesine neden olduğuna işaret etti.

Öte yandan Lavrov'un, Rusya Ermenileri Birliği Başkanı Ara Abramyan ile de görüşerek benzer konuları ele aldığı kaydedildi. Basına konuşan Abramyan, "Lavrov çok sert konuştu. Lavrov'u daha önce böyle görmemiştim." dedi.

Bu arada Azerbaycan ve Ermenistan'ın Moskova büyükelçilikleri de, kendi toplumlarına çağrıda bulunarak provokasyonlara alet olmamalarını istedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ