USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin: Türkiye ile güvenilir bir çalışma ortaklığımız var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS)Türk ekonomisi ve enerji sektörü için yeni bir alan açtığını belirterek, "Bu alanda da güvenilir bir çalışma ortaklığımız var." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Türkiye ile güvenilir bir çalışma ortaklığımız var
06-06-2024 16:13
Google News
St. Petersburg

Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) kapsamında Lahta Center'da dünyanın önde gelen haber ajansları yöneticilerini kabul etti. Toplantıya Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan da katıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Gazze’de olanlar sivil nüfusun tümden yok edilmesine benziyorPutin, Rusya’nın egemenliği tehdit edilirse ellerindeki tüm imkanları kullanabileceklerini söyledi

Putin, AA Genel Yayın Yönetmeni Özhan’ın, “3 yıl önce de Ekonomi Forumu kapsamında size yönelttiğim sorunun devamını getirmek istiyorum. Gazze’deki İsrail saldırıları konusunda, dünya genelinde, ABD’de, Avrupa’da ve birçok yerde milyonlarca kişinin hükümetlerinden bu soruna çözüm üretmesi için sokaklara döküldüğünü görüyoruz. Rusya bu konuda bir plana sahip mi? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bünyesinde bir girişimde bulunmayı planlıyor mu?" sorusunu yanıtladı.

Devlet Başkanı Putin, “İlk önce şunu söylemek istiyorum. Elbette terörün her türlü tezahürlerine karşıyız. Herhangi bir yerde ve herhangi bir ülkede sivil halka yönelik saldırılara karşıyız. İsrail’deki terör saldırısına karşılık olarak şu anda Gazze’de olanlar savaşa benzemiyor. Bu sivil nüfusun tümden yok edilmesine benziyor.” dedi.