USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya'dan Volkan Bozkır övgüsü: Faydalı çalışmalar yaptığını biliyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Kurul Başkanlığı’na seçilen Volkan Bozkır için, Türk-Rus ilişkilerinde faydalı çalışmalar yaptığını biliyoruz” dedi

Rusya'dan Volkan Bozkır övgüsü: Faydalı çalışmalar yaptığını biliyoruz
22-07-2020 23:11
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen Volkan Bozkır’ın Türk-Rus ilişkilerinde faydalı çalışmalar yaptığını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) eski Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır, BM Genel Kurul Başkanlığı’na 192 üye ülkeden 178’inin oyunu alarak seçilmişti.

Bozkır'ın Rusya'yı ziyaret edeceği ile ilgili tekrar duyurda bulunan Rusya Dışişleri resmi açıklamasında, "V. Bozkir'ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Rus-Türk Toplumsal Forumu eşbaşkanlığında faydalı çalışmalar yapmasıyla biliyoruz.  Sorumlu bir BM görevinde dengeli ve tarafsız bir çizgide bulunacağını, çelişkileri düzeltmeye ve uzlaşma çözümleri bulmasını umuyoruz" ifadeleri kullandı.

Geçtiğimiz hafta Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Bozkır'ın ziyaretini şöyle duyurmuştu: "V. Bozkir (Türkiye) 22-23 Temmuz'da Moskova'yı ziyaret edecek. 23 Temmuz'da Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile detaylı görüşmeler yapacak. BM gündemindeki güncel uluslararası sorunların, uluslararası Örgütü'nün çalışmalarının verimliliğinin artırılmasına ilişkin konuların yanı sıra Genel Kurul'un gelecek yıldönümü oturumunun düzenlenme tarzının ele alınması planlanıyor." 

Zaharova'nın açıklamasına göre, Bozkır ayrıca Moskova'da Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi ve parlamento alt kanadı Duma başkanlarıyla ile görüşmeler yapacak.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ