USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya'dan Türk-Rus ilişkileriyle ilgili tarihi fotoğraf paylaşımı

Rus-Türk diplomatik ilişkilerinin 100. yılı dolayısıyla Rusya'dan Türk-Rus ilişkileriyle ilgili tarihi fotoğraf paylaşımında bulun

Rusya'dan Türk-Rus ilişkileriyle ilgili tarihi fotoğraf paylaşımı
27-05-2020 01:04
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Türk-Rus ilişkileriyle ilgili önemli tarihi fotoğraf paylaşımlarında bulundu.

Rus-Türk Diplomatik Münasebetlerinin Tesisinin 100. Yıldönümü Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 100. yıldönümü vesilesiyle bir sergi hazırlamıştı.

Bu çalışmalar bağlamında Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, sosyal medya sayfasında söz konusu tarihi fotoğrafları paylaşmaya devam ediyor.

Başkonsolosluk açıklamasında fotoğraflarla ilgili şu bilgiler verildi: "Heyetler Ve Diplomatik Misyonların Karşılıklı Ziyareti.

11 Mayıs 1920’de Dışişleri Bakanı Bekir Sami Bey (Kunduh) başkanlığında TBMM’nin ilk resmî heyeti Ankara’dan Moskova’ya yola çıktı. Heyet, 19 Temmuz 1920’de Moskova’ya ulaştı. 24 Temmuz’da Bekir Sami Bey ve onun yardımcısı Yusuf Kemal Bey (Tengirşenk), Dışişleri Halk Komiseri G. V. Çiçerin ve onun yardımcısı L. M. Karahan ile, 14 Ağustos’ta ise V. İ. Lenin ile görüştüler.

4 Ekim 1920’de ise Yan Upmal-Angarskiy başkanlığındaki ilk Sovyet diplomatik misyonu Ankara’ya ulaştı. Heyetin geldiği günün akşamında Mustafa Kemal Atatürk misafirleri ziyaret etti. 7 Kasım 1920’de Sovyet Büyükelçiliği’nin resmî açılış töreni yapıldı. O tarihte Sovyet Büyükelçiliği, yeni Türkiye’deki tek yabancı diplomatik temsilciliği idi.

18 Şubat 1921’de bu sefer Yusuf Kemal Bey başkanlığındaki Ankara Hükümeti’nin heyeti Moskova’ya geldi. Heyetle birlikte Rusya’ya ilk daimî Türk elçiliğinin kadrosu da geldi. 19 Şubat 1921’de TBMM Hükümeti ile RSFSC arasında büyükelçi değişimi gerçekleşti.

Moskova’daki Türkiye Büyükelçiliği’nin başında Ali Fuat Cebesoy vardı. Ankara’daki Sovyet Büyükelçisi ise Budu Mdivani idi (Şubat-Mayıs). Haziran ayında onun yerine Sergey Natsarenus atandı. 1922-1923’te ise büyükelçiliğin başında Semön Aralov vardı.

Sonraki yayınlarımızı kaçırmayın! Yarın: Semön Aralov’un Türkiye’nin Millî Mücadelesi’nde Oynadığı Rol.

-Moskova’daki Türk Büyükelçisi Ali Fuat Paşa, G.V.Çiçerin’e İtimatname Sunarken-

-G.V.Çiçerin’in Türk Büyükelçisi Ali Fuat Paşa’yı Kabulü-

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ