USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya'dan Avrupa'ya sitem: Kuzey Kıbrıs'la ilgili yalan haberlere neden sesinizi çıkarmıyorsunuz?!

Türkiye'de Sözcü ve benzer bazı yayın organlarındaki yalan haberlere tepki gösteren Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Avrupa’ya sitemle seslenerek, "Kuzey Kıbrıs'la ilgili uydurma haberlere neden sesinizi çıkarmıyorsunuz?!” dedi

Rusya'dan Avrupa'ya sitem: Kuzey Kıbrıs'la ilgili yalan haberlere neden sesinizi çıkarmıyorsunuz?!
30-01-2020 07:06
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, daha önce Türk basınında Sözcü gazetesi ve benzer bazı yayın organlarında, "Rusya KKTC'yi tanıyacak” şeklinde yer alan haberlerin "yalan" ve "sahte" olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zaharova, Avrupa'nın da bu tür "yalan" haberlere sesini çıkarmadığına dikkat çekerek sert eleştiride bulundu. 

Zaharova, Avrupa’ya tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

"Benim tek bir sorum var: Yalan haber ve yanlış bilgilerle mücadele etmek için çok sayıda oluşturulan tüm Avrupa-Atlantik kurumları nerede? NATO çerçevesinde, Avrupa Birliği çerçevesinde bazı komiteler, komisyonlar, kurumlar oluşturulmuş bulunuyor.

Onların fazla sayısı var. Peki neden bu yanlış bilgilere karşı savaş açmıyorlar? Neden göz yumuyorlar? Bu onların alanı. Bu, karargah merkezlerinin AB ülkelerinin başkentlerinde bulunan ilgili kurumların kontrol alanı sayılmakta. Tüm bilgileri veriyoruz. Eminim ki maalesef bu sefer de tüm bunlar tepkisiz kalacak."

AVRUPA, YALAN HABERLERE KARŞI MİLYONLAR HARCIYOR AMA...

Yalan haber ve yanlış bilgilerle savaşmak için söz konusu Avrupa'nın kurumlarında milyonlarca avro harcandığına da dikkat çeken Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, "Peki sonuç nerede? En azından bunlara tepki vermek için bir mekanizma yok mu? Burada bir şeyler yanlış” diyerek mevcut durumu eleştirdi.

Zaharova, bu tür yalan haberlerin arkasında duran güçlerin Rusya ve Kıbrıs (Güney Kıbrıs -dikGAZETE-) arasındaki ilişkileri bozmaya çalıştığını savundu. 

Zaharova'ya göre, "Bu güçler Rus iş dünyasının projelerini hedef almakla yanı sıra, bölgesel ortakları karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinden vazgeçtirmeye ve ikili ilişkilerin dokusuna doğrudan zarar vermeye çalışıyor."

Zaharova, "skandal" olarak nitelendirdiği bu hikayeyi başlatanları ve yazanları, Doğu Akdeniz'de nefreti kışkırtmaktan vazgeçmeye davet ederek, uluslararası hukuka bağlı olarak, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamaya yönelik konulara odaklanmaları ve çaba göstermeleri çağrısında bulundu.

Zaharova, Türk basınında çıkan söz konusu haberi, Rusya Dışişleri resmi web sitesindeki "sahte yayın örnekleri" bölümüne de yerleştirecekleri bilgisini verdi.

Bilindiği gibi, Sözcü'de yer alan haber, aynı gün Rusya tarafından yalanlanmıştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ