USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya'da Türk öğrenciler, koronavirüsle mücadelede gönüllüler birliğinde görev alıyor

Eğitimlerini Rusya'da sürdüren Türk öğrenciler, “Biz Birlikteyiz” kampanyası ile koronavirüsle mücadele için gönüllüler birliğinde görev alıyor

Rusya'da Türk öğrenciler, koronavirüsle mücadelede gönüllüler birliğinde görev alıyor
01-05-2020 07:11
Google News

MOSKOVA

Rusya"da eğitim alan Türk öğrenciler, koronavirüsle mücadele bağlamında gönüllüler birliğine (volunteer) katılmaya devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod kentinde Belgorod Devlet Üniversitesi'nde eğitim alan Türk öğrencilerin de "Mı Vmeste" (Biz Birlikteyiz) adlı kampanya bağlamında volunteer birliğine katılarak yaşlı insanlara yardım ettiği kaydedildi.

Rusya'nın en çok okunan gazetelerinden Komsomolskaya Pravda'ya göre, volunteer birliğinde Türk öğrenciler de Rus okul arkadaşlarıyla birlikte görev almakta.

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde de eğitim alan Türk öğrencilerin de, volunteer birliğine katılarak yaşlı insanlara yardım ettiği kaydedilmişti.

Daha önce basına konuşan Tataristan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Liliya Galimova, bölgede 4.6 binden fazla kişinin, 65 yaş üstü emeklilere mümkün olan tüm yardımı sağlamak için gönüllü olarak çalışmalara başladığını açıklamıştı.

Yardımsever gençlere teşekkür eden Galimova, gönüllüler arasında yabancı öğrencilerin de bulunduğunu aktarmıştı. Rus basınına göre, yabancı öğrenciler arasında Türkiye, Azerbaycan, İspanya ve diğer ülke vatandaşları var.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ