USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Rusya'da ikincil konutlarda fiyat artışları durdu

Kommersant Gazetesi, yapılan bir araştırma ile Rusya'da ikincil konut fiyatlarındaki artışın durduğuna işaret etti

Rusya'da ikincil konutlarda fiyat artışları durdu
10-08-2020 07:07
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus Kommersant gazetesine göre, Rusya'da ikincil konut fiyatları artmayı durdurdu.

Araştırma firması SRG, ikincil konut piyasası üzerine bir araştırma yaptı. Tahminlerine göre, koronavirüs salgını nedeniyle metrekare başına maliyet değişmeden kalıyor. Maliyeti sabit olarak kalıyor. Bu denge sonbahara kadar korunabilir.

Uzmanlara göre, ikincil piyasada metrekare başına ortalama konut fiyatı 73.4 bin ruble idi. Araştırmaya göre, ayrıca, fiyat sabitlemesi, finansal sistemin istikrarsızlığına tüketicinin tepkisinden önemli ölçüde etkilendi.

Habere göre, fakat buna rağmen birçok Rusya vatandaşı koronavirüs salgını sırasında kredi alma niyetinde olmadıkları için daire satın almayı da erteledi.

Kommersant yorumunda, "Ağustos ayında Rusya'nın en büyük şehirlerinde ikincil konut fiyatları neredeyse sıfır dinamik gösteriyor. Piyasadaki bu durum en azından sonbahara kadar devam edecek. ..ve Ruslar kredi çekmekten korkuyor, diğer yandan mevduat getirilerinde düşüşle karşı karşıya kalan banka mevduatı sahipleri bunları konutlara yatırmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada daha önce Rus basını, ikincil konut ipoteklerinin Merkez Bankası'nın kilit faiz oranının yüzde 4,5'e düşmesi nedeniyle düşebileceğini yazmıştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ