USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya'da AVM'ler, koronavirüs nedeniyle hükümetten yardım istedi

Rusya'da bulunan AVM'ler, koronavirüs nedeniyle kredilerin sübvanse edilmesi, vergi ödemelerinin ertelenmesi ve kadastro değerinin düşürülmesi ile ilgili olarak hükümetten yardım istedi

Rusya'da AVM'ler, koronavirüs nedeniyle hükümetten yardım istedi
25-03-2020 07:56
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'da AVM'ler, koronavirüs nedeniyle hükümetten yardım istedi.

RBK haber ajansının haberine göre, konu kredilerin sübvanse edilmesi, vergi ödemelerinin ertelenmesi ve kadastro değerinin düşürülmesi ile ilgili.

Habere göre, Rusya AVM'ler Konseyi (RSTC), Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'e AVM'lerin destekleme isteğiyle ilgili bir mektup gönderdi.

Mektupta şuna dikkat çekildi: Son yıllarda koronavirüs salgınının zemininde gelişen koşullar, ziyaretçilerin ciddi bir şekilde azalması ve kiracı şirketlerin gelirlerinin de düşmesine neden oldu: “Bankalara yaklaşık 1 trilyon ruble tutarında gerçek bir temerrüt riski var. ve ülkenin alışveriş merkezlerinde en az 1 milyon iş yeri tehlikeye giriyor ”

Bu bağlamda, RSTC, hükümetten ek destek isteğinde bulunmakta. Mevcut kredilere faiz oranlarını en az yüzde 4 oranında sübvanse edilmesi istenilmekte.  31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılması ve kalan vergi ödemelerinin geçici olarak iptali  ile üç ay boyunca KDV ve gelir vergisi ödemesinin ertelenmesi.

Ayrıca, Rus AVM'ler, devlet mülkiyetine sahip arsalar için kira ödemelerini geçici olarak iptal etmeyi ve alışveriş merkezlerinin ve üzerinde bulundukları arsaların kadastro değerlenmesi durumunda, maliyeti aşağıya doğru revize edilmesini istiyor.

Söz konuu bu önlemlerin en azından bu yılın sonuna kadar uygulanması da önerilmekte.

Rusya'da AVM'ler, bölgenin perakende ticaretinin çoğunu kendi bünyesinde barındırmakta.  Ülke genelinde, alışveriş merkezleri yaklaşık 30 milyon metrekaredir. Ortalama olarak, bir alışveriş merkezi yaklaşık yarım milyon kişiye mal ve hizmet sunmakta.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ