USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rusya'da artan beyaz eşya ev aletleri satışlarında Beko ilk 5’te!

Rusya'da beyaz eşya ev aletlerinin satışlarının arttığı, Türk üretimi Beko’nun satışlarda ilk 5’te yer aldığı kaydedildi

Rusya'da artan beyaz eşya ev aletleri satışlarında Beko ilk 5’te!
03-08-2024 16:53
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

"Beyaz eşya" diye tabir edilen ev aletlerinin Rusya'da satışları arttı. Türk Beko markası ilk 5'te yer aldı.

Konuyla ilgili haber, Rus Vedomosti gazetesinde yer aldı. Uzmanlardan ve perakende zincirlerinden alınan verilere dayanarak Vedomosti, Rusların büyük ev aletlerini daha sık satın almaya başladığını kaydetti.

Haberde Çin'de üretilen cihazların popülaritesinin de arttığı kaydediliyor.

Gazeteye konuşan Citylink Büyük Ev Aletleri satın alma grubunun başkanı Roman Motin, bu yılın ilk altı ayında bu pazar segmentindeki satış büyümesinin maddi açıdan yıllık bazda yüzde 19 olduğunu söyledi. Aynı zamanda, belirtilen dönemde, sipariş sayısı yüzde 6 artarken, çamaşır makinelerinin nakit cirosu da yüzde 27 arttı.

Çamaşır makinelerine olan talepteki artış, Ticaret Şirketleri ve Elektrikli Ev ve Bilgisayar Donanımı Üreticileri RATEK'in temsilcisi Anton Guskov tarafından da doğrulandı ve bu segmentteki Çin modellerinin Kore ve Avrupalı modellerin yerini aldığını söyledi. M.Video-Eldorado'ya göre, Çin'i temsil eden Haier çamaşır makineleri, halihazırda Rusya pazarının oran olarak dörtte birini işgal ediyor. Haier markası, fırın satışlarında da liderler arasında yer alıyor.

Şirkete göre, son altı ayda Ruslar, çamaşır makinelerine 59 milyar ruble harcadı; bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,3 daha fazla. Satışlarda, parasal ve birim bazında ilk 5 üretici arasında Haier, LG, Beko, Candy ve Indesit yer aldı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ